Antena Meniu Search
x

Video Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA: "Noi nu avem aşa ceva"

Există locuri în Transilvania pe care ar fi păcat să le ratăm. Unul dintre ele este Castelul Banffy din Bonţida, un loc de poveste, care ieri, de Florii, a devenit punctul de întâlnire pentru sute de turişti, la Ziua Porţilor Deschise. Iar cei care au ales să treacă pragul clădirii impunătoare, nu doar în timpul festivalului Electric Castle, au avut parte de o experienţă inedită, dar şi de o lecţie de istorie. Haideţi s-o aflăm şi noi! 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.04.2024, 08:09

Vezi și

Imediat ce şi-a deschis porţile, sute de oameni au venit să afle povestea Castelul Banffy din Bonţida, supranumit şi "Versailles-ul din Transilvania", a cărui construcţie a început în anul 1400. În spatele clădirii impresionante se ascunde de fapt un ansamblu arhitectonic încărcat de istorie. 

Alex Prunean, reporter Observator: Pe lângă partea de recreere, vizita la castel poate fi un prilej numai bun pentru a afla detalii despre neştiute despre familia Banffy. În această încăpere au fost expuse fotografii din colecţia personală a familiei, dar şi aceste vitralii proiectate chiar de Mikros Banffy, ultimul proprietar al domeniului.

Legendele au atras vizitatori din toate colţurile lumii

De-a lungul timpului, în jurul domeniului din Bonţida s-au creat mai multe legende, care au atras vizitatori din toate colţurile lumii. Printre ei, am găsit-o şi pe Karen, o tânără din SUA, care a revenit cu drag să redescopere castelul care i-a cucerit inima în urmă cu câţiva ani. 

Turistă: Acest frumos castel. Noi nu avem nimic la fel, atât de vechi, în SUA. De asemenea, să auzim unguri şi români într-un festival este foarte important de văzut. Da, este o atmosferă bună de familie în această zi frumoasă. 

Demonstraţiile de echitaţie şi luptele tradiţionale, câteva dintre atracţii

Şi nu a fost singura care a vrut să se bucure de vremea frumoasă de primăvară şi să cunoască împrejurările Castelui Banffy în afara celebrului festival Electric Castle. Demonstraţii de echitaţie sau luptele tradiţionale au fost doar câteva dintre atracţiile locului. 

Tânără: Am auzit că sunt zilele porţilor deschise și-am venit un pic cu copiii la picnic. E şi soare, şi verdeaţă, şi aer proaspăt. E foarte fain. E plăcut aşa cu copiii, cu familia să fim afară.

Cei care vor să vizitezi Castelul Bánffy din Bonțida o pot face şi în zilele următoare, iar preţul pentru un bilet de intrare este de cinci lei pentru copii şi zece lei pentru adulţi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Travel » Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA: "Noi nu avem aşa ceva"