Antena Meniu Search
x

Video Locul din România cu cea mai pură apă. Se spune că toţi cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul

Mergem acum într-o altă zonă a României, a cărei frumuseţe a rămas încă intactă. Lacul Sfânta Ana, din apropiere de Tuşnad, are cea mai pură apă - se apropie de apa distilată. De aici şi legendele potrivit cărora cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul! Mii de turişti ajung aici pentru poveşti şi relaxare. S-a deschis sezonul vizitelor, iar o echipă Observator a testat experienţa. 

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 18:00

Vezi și

Înconjurat de munţi, Lacul Sfânta Ana este o perlă a Ţinutului Secuiesc. Aflat la aproximativ 50 de kilometri de Miercurea Ciuc, locul atrage anual mii de turişti dornici să se relaxeze în natură. 

Fată: Este foarte frumos şi vremea este superbă! Am prins o zi grozavă!

Tânăr: Se observă cu ochiul liber verdele, foarte frumos! 

Bărbat: Putem să ne relaxăm pe malul lacului, să admirăm priveliştea, a fost amenajat în ultima vreme destul de frumos. Turismul în zonă a înflorit de când s-a amenajat în acest fel! 

Pe acelaşi subiect

Locul din România cu cea mai pură apă

Lângă lac, se poate face picnic şi sunt zone special amenajate și pentru camping. De asemenea, există posibilitatea plimbărilor cu barca, contracost. - 50 de lei pentru adult şi 25 pentru elevi. 

Dosa Elek Levente, Director rezervație pe barcă: Cu acesta organizăm curse de circa jumătate de oră de lac. Se face o tură în formă de inimă. Mergem, accesăm zona cea mai adâncă şi după aceea revenim la ponton. 

Bătrân: Noi am mai fost aici, cred că e a cincea sau a şasea oară, nici nu mai ştiu de câte ori am fost. Am fost şi toamna, şi iarna, şi primăvara. merită, merită să fie văzut. 

S-a format pe fundul unui crater 

Lacul s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală şi de Est. Are o suprafaţă de aproape 20 de hectare și o adâncime maximă de 7 metri.

Dosa Elek Levente, Director rezervație: Începutul sezonului la lacul Sfânta Ana îl avem la începutul lunii aprilie, asta înseamnă că se pot vizita ambele rezervaţii, atât lacul Sf Ana, cât şi Tinovul Mohoş. Locaţia fiind una perfectă pentru a învăţa despre procesele naturii, despre plante, tot ce înseamnă a trăi în natură. Cei care sunt mai spirituali au posibilitatea să viziteze Capela Sf Ana. 

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana este interzis, însă o superstiție locală spune că cei care se spală pe mâini cu apa din lac vor fi protejați tot anul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Locul din România cu cea mai pură apă. Se spune că toţi cei care se spală pe mâini cu ea sunt protejaţi tot anul