Antena Meniu Search
x

Video Locul unde românii de peste hotare revin mereu cu drag. Se bucură de natură, bucatele tradiţionale şi gustă din celebra horincă

În perioada vacanţelor, Maramureşul a îmbrăcat haine de sărbătoare şi are porţile larg deschise. Mii de turişti, români şi străini, au ajuns pe plaiurile moroşenilor. Se bucură de natură, gustă din bucatele tradiţionale şi din celebra horincă. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.08.2022, 20:51

Vezi și

Aceşti turişti petrec finalul de săptămână în Maramureş. Sunt veniţi din Oradea şi au ales Cavnicul ca destinaţie de vacanţă. Au plătit 300 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, pentru două persoane. Peisajul, tradiţiile şi oamenii locului îi atrag aici în fiecare an.

Bogdan Scurtu, reprezentant unitate de cazare: Locația este căutată pentru natură, pentru aer curat, pentru piscina exterioară care e încălzită, pentru relaxare, pentru munte, pentru plimbări în natură.  

Locul unde românii de peste hotare revin mereu cu drag

Şi mâncarea face parte din ''arsenalul'' cu care maramureşenii îi ademenesc pe turişti în nordul ţării. Pe plita de pe terasa unui han tradiţional din Budeşti, mirosul coastelor provoacă pofte chiar şi celor sătui. Iar pălinca e la loc de cinste pe fiecare masă. Din acest motiv, mulţi români stabiliţi în străinătate se transformă în turişti. Valeria şi Liviu se numără printre ei. Locuiesc de peste 20 de ani în Spania, dar Maramureşul a rămas locul lor de suflet.

Pe acelaşi subiect

''Deşi noi locuim în Palma de Mallorca şi avem turism acolo în vogă, ne place aici. Avem prieteni aici mulţi şi nu am schimba să mergem în altă parte.'' 

''Ne place...cu noi provizii. Ne place aici, la noi acasă. Bine la noi acasă e şi acolo, dar ne place să venim aici, ne vedem rudele, prietenii. În fiecare an ne ducem cu noi provizii.''

Deşi în această perioadă cei mai mulţi vizitatori îşi îndreaptă atenţia spre litoral, nici Maramureşul nu se lasă mai prejos. 

Denisa Grădinaru, reprezentat unitate de cazare: Această lună este plină de turişti. Maramureşul are un aer curat de sărbătoare. Avem foarte mulţi tuirşti, mai ales în luna august, din toate colţurile ţării. 

Iar pentru ca turiştii să nu ocolească Maramureşul nici în prima lună de toamnă, administratorii pensiunilor au decis să scadă preţurile cu 20%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Locul unde românii de peste hotare revin mereu cu drag. Se bucură de natură, bucatele tradiţionale şi gustă din celebra horincă