Antena Meniu Search
x

Video "Fiii satului" s-au întors acasă. Paradă a căruţelor şi petreceri cu pălincă în cinstea românilor care au revenit din străinătate

După un an în care au fost plecaţi la muncă în străinătate şi au stat departe de familii, maramureșenii din Bârsana se întorc acasă pentru a sărbători cu cântec şi voie bună reîntâlnirea cu cei dragi.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 15.08.2022, 14:20

Vezi și

"Fiii satului" se numește evenimentul dedicat celor care revin acasă în concediul de vară şi se bucură de tradițiile care le lipsesc în timpul anului. Îmbrăcaţi în haine populare toţi localnicii şi-au dat întâlnire la parada căruţelor.

Punctul culminant al festivităţilor va fi concertul tipic maramureşean

Pe străzile din Bârsana este o atmosferă de sărbătoare. Parada căruţelor se află deja în derulare pe stradă şi se îndreaptă spre centrul localităţii. Se cântă, se bea pălincă şi se sărbătoreşte deoarece „fiii satului”, plecaţi la muncă în străinătate, s-au întors acasă.

Evenimentul se va întind până seara şi se va încheia cu un concert în stil maramureşan. Localnicii au atras şi atenţia participanţilor la trafic, care au oprit pentru a-şi face poze cu ei şi costumul lor tradiţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Fiii satului" s-au întors acasă. Paradă a căruţelor şi petreceri cu pălincă în cinstea românilor care au revenit din străinătate