Video Locul unic din România unde frumuseţea prinde aripi. "Mulţumită vizitatorilor, am mărit afacerea"
Frumuseţea prinde aripi delicate în Harghita. În Casa Fluturilor de la Praid, turiştii se pot bucura de o atmosferă asemănătoare cu cea din grădinile tropicale. Vedeta expoziţiei de anul acesta este fluturele Atlas, cel mai mare de pe glob.
Sute de fluturi multicolori, dintre cei mai gingaşi şi spectaculoşi, se lasă admiraţi - în tihnă - de turişti. Deschisă în urmă cu mai bine de 10 ani, Casa Fluturilor este singura expoziţie permanentă din România.
Vizitatorii vin aici din toate colţurile ţării. Printre ei şi Clara, din Bucureşti. A aflat întâmplător de inedita expoziţie de fluturi vii. "Superb, trebuie să fim foarte atenţi, nu am văzut niciodată aşa ceva. Nici la Viena când am fost, nu am fost să-i văd, dar aici mi-a plăcut foarte mult. E superb, merită stat şi merită venit", spune Clara.
Casa Fluturilor a fost înfiinţată de doi români care au trăit ani buni în Londra
Vedeta Casei de la Praid este fluturele Atlas, cel mai mare fluture de noapte din lume. Casa Fluturilor a fost înfiinţată de doi români care au trăit ani buni în Londra. Acolo se află cea mai mare Casă de Fluturi din lume, sursă de inspiraţie pentru cea de la noi. "Când am venit acasă, am înfiinţat aici Casa Fluturilor din Praid. Nu aşa am început, căuţa era mai mică, dar, mulţumită vizitatorilor, am mărit încăperea şi afacerea", a declarat Melania Kilyen, administrator.
Fluturii de la Praid sunt aduşi din fermele din America de Sud, Asia și Africa. Săptămânal, în ţara noastră ajung crisalide care se dezvoltă apoi în incubatoare şi se transformă în fluturi superbi. Preţul unui bilet de intrare este de 12 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii şi studenţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰