Antena Meniu Search
x

Metoda inedită de promovare a castelelor din Valea Mureşului. Turiştii au avut parte şi de gustări ca la mama acasă

Aventură culturală, presărată cu multă distracţie şi mişcare pe două roţi. Turul Ciclist al Castelelor din Valea Mureşului este un evenimnt inedit desfăşurat într-o zonă deosebit de valoroasă. Scopul este de a promova ruta castelelor de pe teritoriul județului Mureș și totodată turismul sustenabil, folosind mijloace de transport alternative. Participanţii au fost extrem de entuziasmaţi, mai ales că la final au avut parte şi de gustări ca la mama acasă.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 09:46

În localitatea Ozd unde se află şi o mică comoară: castelul Pekry-Radák, punctul de întâlnire pentru cei aproape 100 de biciclişti, care au acceptat provocarea de a vizita locuri deosebite pe două roţi. "Biciclişti veniţi din toate părţile, din Cluj, Alba, dar majoritatea din Mureş. Încercăm în fiecare an să găsim un traseu nou care merită popularizat", a declarat Szanto Lorant, director Visit Mureș.

Zeci de kilometri, parcurşi fără oprire. După Ozd, următorul castel vizitat a fost Degenfeld, situat în localitatea Cuci. "E o tură interesantă, cu siguranţă, sunt nişte castele despre care nici nu auzisem până în momentul de faţă".

"Un pic de cultură, un pic de mişcare. Şi pentru fizic şi pentru inimă şi suflet". Dar şi bucate alese. Odată ajunşi la Castelul Haller, sportivii au fost întâmpinaţi cum se cuvine. "Cârnăciori simpli, dar sunt cărnăciori artizanali cu afine, avem pui cu ardei, avem cârnăciori de raţă, special cum e locaţia noastră cu meniu de raţă", spune Foris Kinga.  Bicicliştii au pedalat în total 90 de kilometri şi au vizitat în total patru castele. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Travel » Metoda inedită de promovare a castelelor din Valea Mureşului. Turiştii au avut parte şi de gustări ca la mama acasă