Antena Meniu Search
x

Video Minivacanţa de 1 Decembrie. Destinaţia surpriză aleasă de români în acest an. "Ne aşteptăm la un grad de ocupare de 80%"

Vreme perfectă în minivacanţa de 1 Decembrie. Cine vrea zăpadă găseşte peisaje de vis la munte. La Rânca, turiştii au început să vină de astăzi, dar, înainte să se relaxeze s-au enervat pe drum, în coloane de maşini. Dacă iubeşti marea, vei avea o surpriză plăcută. Se anunţă zile de primăvară pe litoral. 

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 19:59

Vezi și

A fost zarvă mare, astăzi, la recepţiile hotelurilor de pe litoral. Mulţi turişti au furat startul minivacanţei de 1 Decembrie. 

Reporter: De ce aţi ales marea şi nu muntele?

Turistă: Pentru domnişoara! Pentru piscină, nouă ne place apa.

Elena Drăghici, şef recepţie hotel: Momentan, gradul de ocupare este de 60%, dar oaspeţii continuă să sune şi noi ne aşteptăm la un 80% pentru minivacanţa de 1 decembrie. 

Pe acelaşi subiect

Vremea se anunţă de primăvară pe litoral

Cine nu s-a hotărât încă unde să îşi petreacă zilele libere, poate să ia în calcul litoralul, unde se anunţă... primăvară.

Cristina Niţă, reporter Observator: Meteorologii au anunţat vreme frumoasă la mare, în minivacanţa de 1 decembrie, cu temperaturi ce vor ajunge până la 19 grade Celsius. 

Oferte speciale la hotelurile de la mare

Hotelurile au oferte speciale. La Eforie, un pachet all-inclusive începe de la 600 de lei pe noapte, în medie, iar la Mamaia cazarea cu mic-dejun costă de la 270 de lei în sus.

Clima Mihaela, şef recepţie: Masa tradiţională va conţine, bineînţeles, fasolea tradiţională la ceaun. Partea din preparate din porc, din carne de porc, dar şi dulciuri şi alte preparate pregătite foarte bine de către chefii noştri bucătari. 

Pentru turiştii înfometaţi după plimbările prin aerul tare de mare, bucătarii pregătesc şi meniuri ...mixte. 

Alexandru Maximilian, chef bucătar: De sfântul Andrei vom avea o cină festivă cu o seară tematică, mediteraneană, cu preparate din peşte, fructe de mare. Pe 1 decembrie îi vom aştepta cu fasole cu ciolan, grătar la foc de lemne, pastramă. 

Mii de turişti au ajuns şi la munte

Cu toate promisiunile de vreme bună şi meniuri mediteraneene de pe litoral, mulţi turişti au făcut rezervări la munte, nerăbdători să dea de zăpadă. Primii turişti au sosit deja la Rânca. Turiştii sunt aşteptaţi cu muzică live şi bunătăţi tradiţionale. O noapte de cazare costă între 150 şi 250 de lei la Rânca.

Constantin Pănescu, hotelier: Încerăm să aducem nişte formaţii de lăutari autentici, să cânte lângă tuciurile cu sarmale, fasole, ciolan, cârnăciori afumaţi şi ce se serveşte în general de 1 Decembrie. 

1 decembrie aduce, însă, primăvara în unele zone. La Braşov se anunţă 17 grade Celsius vineri. Iar la Bucureşti, meteorologii spun că vor fi 20 de grade sâmbătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Minivacanţa de 1 Decembrie. Destinaţia surpriză aleasă de români în acest an. "Ne aşteptăm la un grad de ocupare de 80%"