Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile abundente ar putea deschide pârtiile în minivacanţa de 1 decembrie. Zona în care stratul de zăpadă a depășit deja 30 de centimetri

Minivacanţa de 1 decembrie ne-ar putea prinde pe schiuri. Administratorii pârtiilor de schi din Braşov au pus deja în funcţiune tunurile de zăpadă artificială şi se pregătesc să deschidă pârtiile la finalul săptămânii viitoare. Meteorologii vin cu veşti bune. Vor fi temperaturi sub pragul îngheţului şi va ninge abundent - vreme ideală pentru schiat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.11.2023, 21:21

Vezi și

Azuga lansează deja invitația la schi pentru minivacanţa de Ziua Naţională. Dacă vremea se menţine geroasă, turiştii vor putea schia pe două pârtii de la finalul săptămânii viitoare.

Emanuel Grigorcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Azuga: Ultimele zile, în special nopţile, ne-au dat curajul să punem zăpadă artificială, pregătind pentru minivacanţa de 1 decembrie pârtia de începători deservită de bandă şi partea de jos a pârtiei Sorica.

Noi sperăm ca condiţiile meteo să ne permită şi în acest weekedn să punem zăpadă pe pârtii. Se arată temperaturi potrivite. Îţi trebuie -3, -4 grade noaptea ca să poţi să începi să dai drumul la tunuri. 

România dispune de 218 pârtii omologate, cu un total de 189 de kilometri. Pentru a fi perfect funcţionale, administratorii domeniilor schiabile trebuie să se asigure că dispun de garduri de protecţie, teleschi, telescaun, protecţii pentru stâlpi, tunuri de zăpadă şi punct de prim ajutor.

Pe acelaşi subiect

Schiorii profesionişiti au furat startul sezonului la Masivului Postăvaru

Schiorii profesionişiti au furat startul sezonului şi deja au bătătorit omătul în partea superioară a Masivului Postăvaru, la 1.800 de metri altitudine.

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Masivul Postăvarul, stratul de zăpadă are o grosime de peste 30 de centimetri. Aici este locul din care se văd foarte frumos Bucegii, mai încolo, Piatra Craiului, iar puţin mai la stânga mea zona superioară a domeniului schiabil Postăvarul. Când vom putea schia aici, depinde foarte mult de temperaturile de noapte.

Alţi turişti au înotat prin zăpadă cu bocancii ori s-au pozat la înălţime cu peisajul de poveste. Aici, primele pârtii care ar putea fi deschise sunt Kanzel, Ruia, Doamnei și Drumul Roşu.

Adrian Biriboiu, administrator pârtii: Ne mai trebuie câteva zile de frig şi ninsoare naturală şi atunci vom putea deschide liniştiţi în partea superioară.

Din acest weekend, la munte temperaturile vor scădea şi pe timpul zilei sub zero grade, iar ninsorile se înmulţesc în toate masivele. Stratul de zăpadă va depăşi 30 de centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ninsorile abundente ar putea deschide pârtiile în minivacanţa de 1 decembrie. Zona în care stratul de zăpadă a depășit deja 30 de centimetri