Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie. Temperaturi de primăvară de Ziua Naţională

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că după episodul de viscol din weekend, vremea începe să se încălzească. De Ziua Naţională, temperaturile prognozate vor fi peste nomalul acestei perioade din calendar. Maximele se vor situa între 15 şi 17 grade. În Bucureşti, acestea se vor situa între 13-15 grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 13:34

Cum va fi vremea de 1 decembrie

De sfântul Andrei, vremea va intra într-un proces de încãlzire, ce se va resimţi mai ales la valorile termice nocturne. Spre seară vor fi precipitații, pe alocuri însemnate cantitativ în zonele deluroase şi montane din Crişana, Maramureş şi nord-vestul Transilvaniei. Pe fondul advecţiei de aer cald, acestea se vor transforma treptat în lapoviță la munte și ploi în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar la intensitãţi mai mici şi pe arii restrânse în vest şi în a doua parte a intervalului în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 şi 10 grade. 

Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile termice vor fi cu 10...15 grade peste normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 18 grade, mai scãzute în jumãtatea de nord a Moldovei, dar şi uşor mai ridicate în Banat.  Cerul va fi variabil, cu  înnorãri în general persistente şi precipitaţii în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Acestea vor fi mixte la munte şi mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar la viteze şi pe spaţii mai mici şi în vest, centru şi est. 

Sâmbătă. în vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la munte vremea se va rãci faţã de intervalul anterior şi cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii mixte, la început, apoi mai ales sub formã de ninsoare. În restul teritoriului, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice, iar înnorãri şi local precipitaţii slabe - predominant ploi vor fi în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua în sud, centru, est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie. Temperaturi de primăvară de Ziua Naţională