Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Monumentul natural unic în România care a reuşit să pună un mic sat din munții Mehedinți pe harta turismului. O noapte de cazare este 300 de lei aici

Un mic sat din munții Mehedinți este destinația perfectă de vacanţă. Cu monumente naturale unice și peisaje pitorești, localitatea Ponoarele atrage mii de vizitatori în fiecare vară. Zona este renumită pentru circulaţia pe o spectaculoasă arcadă din piatră, numită Podul lui Dumnezeu. 

de Diana Speretoiu

la 17.08.2024 , 20:03

Acesta este pasajul natural care a pus mica localitate din Mehedinți pe harta turismului. S-a format prin prăbuşirea peretelui superior al Peșterii Podului. Peste arcada din piatră trece drumul județean care leagă orașul Baia de Aramă de Drobeta Turnu Severin.

Podul lui Dumnezeu are o lungime de 30 de metri şi este un monument natural unic în România. Ca mărime este pe locul 2 în Europa, însă este singurul din lume deschis traficului rutier. 

Monument natural unic în România

Vezi și

Legendele spun că în peșteră ar fi locuit Diavolul iar Dumnezeu a lovit cu palma în tavan, ca să îi scape pe localnici de el. Necuratul a scăpat şi s-a urcat pe o stâncă, ce îi poartă şi acum numele. Dincolo de poveștile țesute în jurul pasajului de piatră, Ponoarele are multe de oferit turiştilor. 

"E deosebit, este pentru prima dată când ajungem în zonă. Am căutat un pic pe internet şi am ştiut să ajungem aici, dar cred că sunt mai multe lucruri de descoperit în zonă în afară de acest pod". "E superb, e ceva cu totul deosebit. Tot timpul tânjim să mergem afară să vedem lucruri deosebite acolo, dar noi avem aici foarte aproape de noi, dar nu le cunoştem, nu le ştim", spun turiştii.

Cei care ajung în zonă descoperă peisaje pitoreşti - dealuri impunătoare, cu păduri sau peșteri. Cine vrea să aibă parte de o experiență completă se poate caza într-una dintre pensiunile tradiționale din sat. O noapte aici costă, în medie, 300 de lei. 

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Travel » Monumentul natural unic în România care a reuşit să pună un mic sat din munții Mehedinți pe harta turismului. O noapte de cazare este 300 de lei aici