Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care un străin a venit pe plajă, în România, în luna martie. "Te simţi incredibil!"

"Prinţii vântului şi valurilor" au făcut spectacol pe mare. Vremea a fost perfectă pentru pasionaţii de kitesurfing. Au avut toate ingredientele unei zile perfecte: soare, vânt şi mare. Turiştii s-au bucurat şi ei de spectacolul pe apă şi au umplut faleza din Constanţa. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.03.2023, 20:44

Vezi și

Să cucereşti valurile, pe aripile vântului. Este cea mai mare fericire pentru cei care şi-au făcut o pasiune din zburatul pe valuri. La Constanţa, "Prinţii vântului", au ieşit la vânătoare de senzaţii tari încă de la primele ore. "Cam de două săptămâni aşteptăm, astăzi este şi o zi foarte, foarte frumoasă. Libertate şi relaxare", spune un tânăr. 

Vânt în pânze pentru sporturile pe apă

Plajele noastre încep să fie tot mai căutate pentru kitesurfing şi de străini. "Este un sport foarte drăguţ, este extrem... Când tu eşti aproape de vânt, de valuri, de mare, de toată apa, este fantastic! Te simţi incredibil, te simţi liber ca o pasăre, ca un pescăruş", povesteşte un ucrainean. 

Pentru a aluneca pe apă, tras de zmeul puternic, e nevoie de antrenament şi răbdare. Un începător are nevoie de zece ore de pregătire cu antrenor înainte de a cuceri valurile. O lecţie costă aproximativ 250 de lei. Iar dacă vrei să-ţi cumperi propriul echipament, pregăteşte-te pentru preţuri care pornesc de la 1.000 de euro. 

Pe acelaşi subiect

"O plăcere, în primul rând. Este o plăcere, un sport foarte frumos. Dacă este practicat cum trebuie, nici nu e foarte periculos, aşa că nu poate să cauzeze probleme", crede un tânăr. Kitesurfingul poate fi practicat în orice perioadă a anului, dacă vântul este prielnic.

Vreme perfectă pe litoral

Turiştii nu au fost speriaţi de vântul puternic. Faleza din Constanţa a fost plină. "Este foarte frumos. Noi suntem de la Piteşti şi am venit la verişori, iar acum mergem să ne plimbăm puţin. O zi superbă, superbă, ca de primăvară", spune o femeie. "Ne-am plictisit în casă şi am ieşit un pic să luăm aer, să vedem marea. E foarte frumos", mărturiseşte o alta. 

În Constanţa au fost duminică 11 grade Celsius, iar vremea se va menţine plăcută şi zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Motivul pentru care un străin a venit pe plajă, în România, în luna martie. "Te simţi incredibil!"