Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 13 martie 2023. Va fi frumos în toată țara, însă frig dimineața și noaptea

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 13 martie 2023.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 16:23

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul şi nordul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în Banat, Crişana şi în Moldova.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 4 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre -8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 7...8 grade.

Se va produce brumă, local în centru şi sud şi pe arii mai restrânse în rest, iar spre sfârşitul intervalului îndeosebi în extremitatea de sud-est a ţării vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Îndeosebi în zona preorăşenească se va produce brumă.

Vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile central-estice și nordice ale continentului (aproximativ, din Germania până în nordul Italiei, Polonia și vestul Rusiei, în Norvegia, Suedia și în vestul Finlandei) va predomina aspectul închis al vremii, se vor semnala majoritatea precipitațiilor și totodată va fi considerabil mai rece decât în restul Europei - unde vremea va fi mai degrabă schimbătoare, în condițiile cerului temporar noros sau variabil și fenomenelor pluviale aglomerate în Rep. Irlanda, Regatul Unit și Franța. 

Frumos pe timp îndelungat va fi numai în Albania, în partea sudică a Italiei și a Ucrainei. Precipitațiile din regiunile menționate la început vor avea mai ales formă de ninsoare și lapoviță, pe când în rest va predomina ploaia. Cantități mari de apă și strat consistent de zăpadă se vor acumula și depune în unele locuri din Arhipelagul Britanic, din zona vestică și centrală a Franței, în sudul Norvegiei și al Suediei și posibil în nord-vestul Spaniei, în nord-estul Poloniei, în Lituania și Letonia. 

Vânt puternic se va observa pe ocean în vestul Golfului Biscaya și la est de Islanda, la cote mai joase dar încă intens - în Regatul Unit, în nordul Franței și al Germaniei, în Țările De Jos, în Polonia, Belarus și în vestul Rusiei, pe Marea Nordului și pe cele Baltică și Egee, de asemenea la altitudini mari, montane. Din punct de vedere termic, se va evidenția contrastul determinat de înaintarea unor mase de aer cald dinspre sud-vestul mediteranean peste țările vestice și cele sudice și de aerul rece persistând deasupra acelor zone estice, nord-estice și nordice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 13 martie 2023. Va fi frumos în toată țara, însă frig dimineața și noaptea