Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România aflat în top 25 destinații de vizitat în 2024, alături de Seul, Tokyo sau Kuala Lumpur. Reacţiile turiştilor străini ajunşi aici

Locul 21, în topul destinațiilor de vizitat în acest an. Este clasarea cât un premiu pe care municipiul Brașov a obținut-o, pe baza voturilor exprimate de utilizatori ai uneia din cele mai folosite platforme online de turism din lume.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.01.2024, 08:47

Vezi și

Tururile istorice, tururile culturale, strada Sforii și atmosfera centrului vechi de după apusul soarelui. Sunt motivele pentru care platforma online de turism a plasat Brașov pe locul 21, în topul celor mai bune 25 de destinații, pentru 2024. În top mai sunt destinații precum Tokyo, Seul, Kuala Lumpur, Casablanca sau La Paz. Pavel este ghid de turism și unul din cei care însoțesc turiști străini pe străzile Brașovului vechi.

Braşov, pe locul 21 în top destinaţii turistice de vizitat în 2024

"E destul de mult de vizitat, mai ales dacă vrei să faci niște excursii pe dealuri. E destul de interesant și să ai timp să vezi în amănunt toate punctele turistice, cam două - trei zile cred că ar fi suficiente", spune Pavel Chihai, ghid turistic.

"Casa Sfatului este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Brașov. De fapt, Piața Sfatului este inima centrului istoric al orașului. Poate și pentru că la doi pași de piață este un alt obiectiv turistic extrem de cunoscut: Biserica Neagră", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Potrivit prezentării ce însoțește nominalizarea Brașovului în acest top, apropierea de rezervația de urși de la Zărnești, de Castelul Bran, dar și apropierea de biserica fortificată Prejmer sunt atuurile destinației de pe locul 21.

Reacţiile turiştilor străini, la Braşov

"Noi suntem din Israel în vizită și ne place foarte mult. Am venit la zăpadă, la voi și în plimbare, prin Brașov", spune un turist din Israel.

"Oooo, Brașov? Sunt multe locuri. Am vizitat cele două turnuri, au fost interesante și înfricoșătoare. Îmi place priveliștea de acolo. Am vizitat și orașul vechi și poarta, i-am uitat numele. Mai mult decât un loc anume, fascinantă este vibrația orașului", povesteşte un turist din SUA.

"Cei mai mulți îmi spun mereu că apreciază liniștea care e în oraș și faptul că nu e atât de aglomerat. Oricum, apreciază și faptul că e mult mai bine întreținut centrul acesta istoric decât cel din București", adaugă Pavel Chihai, ghid turistic.

Din iunie, Brașov are și un aeroport internațional. Totuși, cei mai mulți turiști străini încă ajung la Brașov prin infernul traficului rutier de pe DN1, dinspre București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Oraşul din România aflat în top 25 destinații de vizitat în 2024, alături de Seul, Tokyo sau Kuala Lumpur. Reacţiile turiştilor străini ajunşi aici