Antena Meniu Search
x

Video Abia întoarsă din Thailanda, Alexia pleacă într-o altă vacanță, luată last minute. Vânează ofertele: cât a plătit pentru bilete

Vacanţa de după vacanţă. Aeroporturile sunt din nou pline, chiar dacă abia s-au terminat concediile de sărbători. Româniii pleacă să se relaxeze pe plajele de la Oceanul Indian, din Dubai şi Thailanda. Cererile pentru destinaţii exotice au crescut neaşteptat, dar la fel de bine se vând city-break-urile la Roma şi Paris.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 13.01.2024, 21:07

Vezi și

Nici nu şi-au scos bine hainele din valiză după vacanţa de iarnă, că românii pleacă într-un nou sejur. "O să merg în Emirate câteva zile şi apoi în Maldive. În jur de 2.000 de euro", spune un turist. "Merg în Catania, Sicilia. Biletul a fost undeva la 100 şi ceva de euro dus-întors, cu bagaj de mână de zece kilograme", zice un altul. "Noi am dat în jur de 150 de euro, amândoi, dus-întors, până în Pescara, în Italia. Fără bagaj de cală, low-cost", dezvăluie un turist.

Unde pleacă în vacanțe românii

Vremea geroasă îi face să plece în ţările calde. Mii de pasageri aşteptau nerăbdatori să se urce în avion, astăzi, la Aeroportul Otopeni. "Românii vor la căldură iarna, aşa că vânează last minute-uri în Zanzibar, cu 1.200 de euro de persoană, în Thailanda, cu 1.500 de euro de persoană, sau în Maldive, cu 2.000 de euro de persoană, all inclusive", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Şi Alexia şi-a petrecut sărbătorile într-o destinaţie însorită, iar acum se pregăteşte pentru o vacanţă romantică de Valentine's Day.

Pe acelaşi subiect
  • Alexia Trăilescu, turistă: Am avut o vacanţă superbă în Thailanda, pe insula Phuket, timp de zece zile. Am luat biletele cu două săptămâni înainte, la un preţ mediu de 4.000 de euro. A fost un last minute printr-o agenţie.
  • Reporter: Unde pleci acum?
  • Alexia Trăilescu, turistă: În Italia, la Florenţa. De pe 12 februarie până pe 16. Biletele de avion au fost aproximativ 100 de euro, iar cazarea 400.

Bilete de avion. Preţuri şi cu 50% mai mici

Cine pleacă în vacanţă în această perioadă se bucură de preţuri şi cu 50% mai mici faţă de cele de sărbători. Un city-break într-o capitală europeană - Roma, Paris sau Barcelona - costă de la 400 de euro de persoană. Agenţiile de turism au mai multe cereri acum decât în ianuarie anul trecut.

"De la tur operator la tur operator şi în funcţie de destinaţie. Creşterile sunt între 10,15 şi uneori chiar şi de 70% pentru anumite destinaţii. Mulţi turişti au preferat să călătoreasca de Crăciun, să sară peste Revelion şi să călătorească dupa aceea, la un tarif mai accesibil", spune Traian Bădulescu, PR Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

"Este o lună în care sunt mai puţine călătorii, dar se fac mai multe planuri şi companiile aeriene vin în întâmpinarea nevoilor clienţilor cu preţuri chiar şi cu 60% mai mici decât în lunile care vor urma", a precizat Claudia Tocilă, manager comunicare platformă zboruri.

Cei care sunt cu gândul la vacanţă trebuie să nu uite că sejururile s-au scumpit anul acesta din cauza unor taxe suplimentare. Grecia a introdus taxa de climă, care ajunge la 10 euro de persoană pe noapte în plin sezon, Valencia percepe 2 euro pe noapte, Barcelona, va 3, iar Veneţia, 5 euro de persoană pentru excursiile de o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Travel » Abia întoarsă din Thailanda, Alexia pleacă într-o altă vacanță, luată last minute. Vânează ofertele: cât a plătit pentru bilete