Antena Meniu Search
x

Video Paradis exotic, în centrul staţiunii Băile Felix: Nuferi, lotuşi uriaşi, lacuri pline cu specii de peşti unice şi broaşte ţestoase

Şi cum în fiecare zi în această perioadă este stare de vacanţă, vă ducem într-un paradis exotic. Nu vorbim despre o destinaţie din străinătate, ci de una aflată chiar la noi în ţară, în Băile Felix. Deşi locul ne duce cu gândul la apă termală, atracţia este rezervaţia de nuferi, care oferă un spectacol natural unic în Europa. De o parte şi de alta a cărărilor pietruite se află lacurile acoperite cu flori gigant de lotus şi nuferi, sub care se adăpostesc specii de peşti rare şi broaşte ţestoase.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 17:04

Vezi și

La doar 10 kilometri de Oradea, în centrul staţiunii Băile Felix, găsim un paradis exotic. Nuferi şi lotuşi uriaşi se ridică deasupra lacurilor pline cu specii de peşti unice şi broaşte ţestoase. Aduse acum mai bine de un secol din Delta Gangelui, florile de lotus creează un peisaj unic în Europa.  

''Este prima oară când vin aici şi este un loc foarte frumos. Lotuşii înfloresc atât de frumos.'' 

Paradis exotic, în centrul staţiunii Băile Felix

Spectacolul naturii îi copleşeşte pe turişti. Nufărul alb, nufărul termal, lotusul sacru dedicat lui Buddha sunt vedete în fotgrafiile vizitatorilor.

Pe acelaşi subiect

''Cel mai deosebit.

De ce?

Îmi place mie foarte mult. Datorită nuferilor şi broscuţelor.

Am văzut că faceţi şi poze, ce veţi face, le veţi arăta prietenilor? 

Familiei în special şi prietenilor, da.'' 

''Foarte frumos. Foarte frumos. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Aici e ceva mai deosebit, mai fain.'' 

''E cel mai intersant loc pe care l-am văzut până acum. 

Ce admiraţi?

Păi, broscuţele peştii, nuferii, apa. Dacă este unică, ar trebui să fie mai bine promovată.'' 

''Pozele de aici din lacul cu nuferi ajung în Atalanta, America şi aici mi-am adus nepoţii pe Jack şi Alisa, Bianca şi Luca. Ei tăriesc în Detroit Michigan şi iubesc România faorte mult. Spuneau: România, te iubesc!''

După ce au făcut o plimbare printre aleile şerpuite din rezervaţia cu nuferi, cei care ajung în Băile Felix se pot bălăci şi în bazinele termale din staţiune. Apa bogată în săruri minerale are puteri vindecătoare, aşa că mulţi dintre turişti aleg Băile Felix chiar în detrimentul litoralului. 

Diana Trip, reprezentat societate administratoare: Este o oază de răcoare atât pentru turişti, cât şi pentru orădeni. Staţiunea este vizitată anual de peste 100.000 de turişti. 

Nuferii sunt înfloriți pe tot parcursul anului, însă lotușii oferă o priveliște unică doar trei luni pe an, din iunie până august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Paradis exotic, în centrul staţiunii Băile Felix: Nuferi, lotuşi uriaşi, lacuri pline cu specii de peşti unice şi broaşte ţestoase