Antena Meniu Search
x

Video Peisaj neobişnuit la câţiva kilometri de Sighişoara. Sute de nuferi au apărut pe Lacul Schercheş

A apărut o nouă atracţie turistică lângă Sighişoara. Un lac de aici s-a umplut de nuferi. Oamenii locului spun că n-au mai văzut niciodată astfel de flori aici şi spun că se simt acum ca în deltă. Iar vizitatorii au început deja să facă popasuri lângă lac pentru a admira priveliştea. 

de Sorin Tanţoş

la 08.06.2021, 08:46

Vezi și

La câţiva kilometri de Sighişoara, pe drumul către cetate, un peisaj neobişnuit pentru această zonă răsare în calea turiştilor. Sute de nuferi au apărut pe Lacul Schercheş. "Parcă m-am simţit că sunt în Delta Dunării deşi mă aflam foarte aproape de Cetatea Medievală Sighişoara. Este un loc îndrăgit de sighişoreni, în ultimii ani natura a invadat acest lac", a declarat Nicolae Teşculă, director muzeu.

Specialiştii spun că apariţia nuferilor este un semn bun. Înseamnă că lacul este ferit de orice fel de poluare. "Apariţia lor reprezintă un indicator ecologic de puritate şi a apei, dar şi a aerului, iar din punctul acesta de vedere, Sighişoara şi zona noastră este favorizată", a explicat Ligia Coman, profesor de biologie.

Cei ce traversează zona s-au obişnuit acum să se oprească lângă lac pentru a admira florile. Biologii spun că zona este recunoscută la nivel mondial pentru numărul mare de specii de plante şi animale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Peisaj neobişnuit la câţiva kilometri de Sighişoara. Sute de nuferi au apărut pe Lacul Schercheş