Antena Meniu Search
x

Video Pentru prima oară după mulţi ani, litoralul a pierdut teren în fața muntelui. Care sunt cele mai populare destinații

Litoralul a pierdut teren în faţa staţiunilor montane. Pe lângă Sinaia şi Braşov, în topul preferinţelor şi-a făcut loc şi Maramureşul, unde turiştii au căutat aer curat, linişte, dar şi senzaţii tari.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 27.08.2022, 20:40

Vezi și

Pentru prima oară după mulţi ani, litoralul a pierdut teren în faţa staţiunilor montane. Pe lângă Sinaia şi Braşov, în topul preferinţelor şi-a făcut loc şi Maramureşul, unde turiştii au căutat aer curat, linişte, dar şi senzaţii tari.

Prețurile la cazări au crescut cu până la 20%

Preţurile mai mari cu până la 20% la serviciile din turism au forţat românii să aleagă unităţi de cazare mai ieftine. Astfel că muntele a devenit principala opţiune. Timpul petrecut în natură, peisajele superbe, oazele de relaxare şi drumeţiile au fost mai apreciate decât un bronz pe nisipul fierbinte de la mare.

Turist: Aerul de munte mi se pare cel mai curat posibil, e mult mai răcoare având în vedere căldurile din ultima vreme, sunt activităţi foarte multe, mai ales aici în zona Băii Mari.”

Pe acelaşi subiect

O tură costă 200 de lei, pe un traseu de minimum o oră. Iar numărul turiştilor care au venit să experimenteze senzaţii tari pe cărări de munte a explodat în această vară.

Ionuț Balogh, ghid: „Chiar şi în timpul săptămânii am fost foarte prinşi, foarte aglomeraţi.”

Sinaia și Brașov, printre cele mai căutate destinații de vacanță

Creşterea s-a văzut în toată ţara, conform unei statistici realizate de o platformă online de rezervări. Numărul cazărilor la munte în unele dintre cele mai populare staţiuni din ţară, mai exact în Sinaia și Brașov, a crescut cu 45% față de aceeași perioadă a anului trecut. Maramureșul vine şi el tare din urmă.

Viorica Hotea - administrator pensiune: „A fost mai aglomerat cu 25-30% să zic, şi au fost cazările în luna august de perioade mai lungi. Anul trecut am avut perioade de 2-3 zile maxim şi anul ăsta 5, 6, 7, 8 zile.”

Şi turismul din marile orașe a luat avânt. Astfel, în această vară cazările în București sau Cluj au crescut cu 30%, iar turiştii au ales şi stațiunile balneare din ţară, cele mai căutate fiind Băile Felix și Sovata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Pentru prima oară după mulţi ani, litoralul a pierdut teren în fața muntelui. Care sunt cele mai populare destinații