Antena Meniu Search
x

Video Cât de manieraţi sunt românii atunci când mănâncă la restaurant. În ce oraşe se vorbeşte tare şi cu gura plină

O aplicaţie de rezervări online a analizat care este comportamentul românilor la restaurant  şi care sunt cele mai manierate regiuni din ţară, dar şi cele mai nepoliticoase. 

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 13:30

Vezi și

Potrivit statisticilor recente, Transilvania este pe primul loc în topul bunelor maniere la restaurant. Este urmată de Banat şi Crişana. Cei care au răspuns chestionarului spun că oamenii din aceste regiuni sunt punctuali, nu sunt gălăgioşi, nu vorbesc cu gura plină şi sunt politicoşi cu ospătarii. 

La polul opus, gasim Dobrogea, Maramureş şi Bucovina. Datele arată că maramureșenii și bucovinenii întâlnesc cel mai des persoane care vorbesc tare şi cu gura plină la restaurant şi nu se poarta frumos cu personalul. Iar dobrogenii sunt printre cei mai nepunctuali clienţi. 

Iar atunci când vine vorba de cât de des sunt încălcate regulile de conduită la restaurant, potriv codului bunelor maniere este total lipsit de respect să ciocnești paharele la masă. Un gest care în realitate este des întâlnit la restaurant. Apoi mai sunt şi cei care muşcă din pâine, un alt gest total nepotrivit. 

Nepoliticos este şi să ne sprijinim coatele pe masă, şi totusi mai bine de un sfert dintre români fac asta. Lipsa bunelor maniere se vede şi dacă suflăm în mâncare sau o tăiem pe toată din prima. Politicos ar fi si să nu sorbim din supă sau băutură. Dar şi aceste reguli par să fie încălcate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Cât de manieraţi sunt românii atunci când mănâncă la restaurant. În ce oraşe se vorbeşte tare şi cu gura plină