Antena Meniu Search
x

Video Pomana porcului, de Festivalul Ignatului. Turiştii au dat iama la standurile cu bunătăţi

Unii fac sport la munte, alţii îmbină mişcarea cu ospeţele. În staţiunea Rânca, turiştii sunt întâmpinaţi cu ceaune pline şi pomana porcului. Chiar lângă pârtie, este în plină desfăşurare Festivalul Ignatului, o sărbătoare cu muzică şi bunătăţi.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.12.2022, 14:33

Vezi și

"Este atmosferă de sărbătoare. Ignatul este sărbătorit aici, la cota 1600, în Rânca, mai devreme. Ce-i drept, vremea nu e chiar pe placul turiştilor, care se aşteptau să ningă astăzi la munte. Chiar şi aşa, petrecerea continuă. Producătorii au adus aici tot felul de bunătăţi, care pot fi degustate de turiştii pofticioşi", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Bunătăţi de Ignat la Rânca

"Găsim aici şi ceva dulce: cozonaci şi plăcinte. Erau mult mai multe prăjituri în urmă cu o jumătate de oră. Turiştii foarte pofticioşi s-au oprit şi aici. A început să şi plouă, dar ne încălzim cu vin fiert, cu o ciocolată caldă sau o ţuică fiartă. Producătorii au pregătit şi ceaunul. Avem mămăliguţă şi tocanul de oaie, specific zonei. Porcul a fost tăiat la prima oră, în staţiunea Rânca. Petrecerea va continua până seara. Sunt aşteptaţi şi colindători, dar şi artişti care vor cânta aici", mai spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Pomana porcului, de Festivalul Ignatului. Turiştii au dat iama la standurile cu bunătăţi