Antena Meniu Search
x

Video "Prefer România, la mine acasă". În zăpadă de jumătate de metru, turiştii au invadat pârtiile. Unde e "mica Elveţie" din ţara noastră

Minivacanţa de 1 Decembrie a început cu haos şi aglomeraţie. Au fost cozi mari încă de dimineaţă şi pe şosele, şi pe pârtii. Mii de schiori au stat la coadă la teleschiul sau telegondola din Poiana Braşov. Până să ajungă acolo, au înfruntat tradiţionalele blocaje de pe DN1. Cine a încercat să scape de îmbulzeala de la noi, a plecat în străinătate cu maşina, dar a dat de alt hop la graniţe. Ore întregi de aşteptare la frontierele cu Bulgaria şi Ungaria.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 19:30

Vezi și

Turiştii au plecat bucuroşi la drum din Bucureşti spre Valea Prahovei, dar starea de spirit li s-a schimbat după 120 de kilometri - au ajuns la dopul de trafic de la Breaza. 

Haos pe şosele în minivacanţa de 1 Decembrie

"Aşa a arătat DN1 pe tot parcursul zilei. Bară la bară pe o distanţă de mai bine de 50 de km. Ca să înţelegeţi cât de greu s-a circulat, 4 km au fost parcurşi in mai bine de o oră", arată Ana Grigore, reporter Observator.

"Sunt 58 de km, pe DN1, între Comarnic şi Braşov. O distanţă care în această după-amiază a fost parcursă chiar şi în 2 ore şi 15 min. Cel mai aglomerat a fost, ca de obicei, aici, la Buşteni", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Cozi uriaşe şi la punctele de frontieră

Trafic greu şi pentru cei care au încercat să fenteze aglomeraţia din staţiunile de la noi. La Nădlac, şoferii au avut de aşteptat o oră până să treacă graniţa Ungaria. Timp pierdut la cozi şi în vămile din Satu Mare. Prin punctele de trecere de la Petea şi Urziceni au ieşit din ţară peste 8.000 de oameni.

Turiştii care au ajuns după un drum lung la Poiana Braşov au avut mult de aşteptat până să ajungă pe pârtie. Schiorii şi snowboarderii au stat aproape o oră la coadă să cumpere bilete la telescaun şi telegondolă. Bucuria zăpezii de un sfert de metru s-a transformat în frustrare. Mulţi au încercat să cumpere tichete de pe internet, dar nu au reuşit.

"Cât am stat la coadă... Vreo 45 de minute. Foarte mult", zice o femeie. "Aici la cartele e cam mult, dar, mă rog. Prima zi, onlineul nu merge", comentează un bărbat.

S-a deschis sezonul de schi

Sezonul de schi s-a deschis cu aproape două luni mai devreme decât în anii trecuţi. Un motiv în plus de bucurie, pentru turiştii care merg la munte în minivacanţa de 1 Decembrie. De astăzi se poate schia în condiţii bune la Voineasa şi la Roata Cavnic, în Maramureş. Iar pârtiile din Poiana Braşov sunt o încântare.

"Pârtiile din zona superioară a masivului Postăvaru sunt deschise în prima zi din acest sezon al sporturilor de iarnă. Zăpada este numai bună pentru schi şi snowboarding, iar peisajul este aşa cum îl vedeţi. În spate este abruptul prahovean al masivului Bucegi", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Turiştii au început să umple şi pârtiile de la Voineasa. Au schiat într-un peisaj de basm şi s-au bucurat de zăpada de peste jumătate de metru, în ciuda gerului - au fost minus 7 grade Celsius la prânz.

"Prefer România, la mine acasă. Sunt aproape de familie, de toată lumea. Nu toată lumea îşi permite să schieze afară, aşa că schiem cu toţii acasă", mărturiseşte un turist.

Zăpadă de jumătate de metru pe pârtie

"Acest colţ de munte este recunoscut printre schiori drept Mica Elveţie a României. De ce? Ne uităm în jur şi găsim singuri răspunsul. Priveliştea superbă pe care ne-o oferă munţii înzăpeziţi şi lacul Vidra", spune Diana Speretoriu, reporter Observator.

La Cavnic, în Maramureș, zăpada are deja o jumătate de metru. Turiştii pot să schieze pe un kilometru din cei şapte ai pârtiei Roata. "Am venit aici cu iubita mea să ne dăm. Şi sper să avem un sezon cât mai şmecher si cât mai fain", spune un bărbat.

Pârtii pline au fost şi la Rânca şi Borşa, iar de astăzi este liber la schiat la Păltiniş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Travel » "Prefer România, la mine acasă". În zăpadă de jumătate de metru, turiştii au invadat pârtiile. Unde e "mica Elveţie" din ţara noastră