Antena Meniu Search
x

Video Secretul gospodinelor pentru cel mai pufos şi delicios cozonac. Aromele fac gustul Crăciunului de neuitat

E timpul să vorbim despre cozonac. Cuptoarele se încing în perioada aceasta, iar gospodinele se întrec în reţete pentru a pune pe masa de sărbători cel mai pufos şi delicios desert. Însă la sat, simplitatea şi cuptoarele de cărămidă sunt ingredientele reuşitei.

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.12.2021, 09:17

Vezi și

Sărbătoarea se simte deja în aer la sat. La fel şi aromele care fac gustul Crăciunului de neuitat. În comuna Polovragi, din Gorj, prepararea cozonacilor rămâne un ritual sfânt. Reţeta nu dă niciodată greş: ingrediente naturale, umplutură din belşug şi cuptor de cărămidă. Gospodinele s-au şi pus pe treabă.

Citește și: Cozonac tradițional cu nucă și rahat

Cristina, bucătăreasă: Am pus drojdia, o linguriţă de sare, amestecăm înainte un pic, după care punem laptele cu zahărul, untul şi începem şi amestecă.

Secretul gospodinelor pentru cel mai gustos cozonac

Pe acelaşi subiect

Un alt secret este frământatul îndelung, apoi aluatul se lasă la dospit. După alte 40 de minute, se pregăteşte umplutura.

Cristina, bucătăreasă: L-am întins. O să punem nuca împreună cu cacao. Punem şi rahat, după care îl rulăm. 

Coca se aşază cu grijă în tavă şi, foarte important, se mai lasă 15 minute la crescut. Proaspăt scos din cuptor, cozonacul se dă cu miere şi cu zahăr sau cu ou crud şi este gata de mâncat. Gustul este desăvârşit de cuptorul folosit.

''Cel copt în cuptorul de cărămidă are o aromă deosebită.''

Atât de gustos încât nici Moş Crăciun nu a putut să stea deoparte. Iar cozonacul proaspăt merge cel mai bine cu un colind de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Secretul gospodinelor pentru cel mai pufos şi delicios cozonac. Aromele fac gustul Crăciunului de neuitat