Antena Meniu Search
x

S-a deschis oficial sezonul de schi pe pârtia de la Cavnic. Cum iarna se lasă așteptată în Maramureș, s-au folosit tunurile de zăpadă

Start la distracție pe pârtie. Aseară în Maramureș, la Cavnic, a fost deschis oficial sezonul de schi. Chiar dacă vremea nu a ajutat prea mult, pârtia a fost amenajată cu zăpadă artificială, aşa că au fost destui cei care au şi testat-o deja. Un moment deosebit aseară, la deschiderea sezonului de schi de la Cavnic, a fost spectacolul oferit de salvamontiştii care au coborât pe munte cu torţe aprinse. 

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 08:00

Vezi și

Pârtia Roata de la Cavnic a fost aseară îmbrăcată în lumină. Salvamontiștii, cu torțe în mână, au coborât pe schiuri, oferind turiștilor un spectacol inedit. Înainte de momentul deschiderii oficiale, pârtiile au fost testate de schiori. 

TuriștiFoarte mișto, e super tare, zăpada e bună. Ne bucurăm că s-a deschis și sperăm să fie cât mai bine sezonul ăsta. 

Turiști: Zăpada este ok cu toate că e artificială mai mult, dar pentru prima zi de schi e foarte bine.

Iarna s-a lăsat așteptată în acest an în Maramureș. Aşa că, pentru a putea deschide pârtiile înainte de Crăciun, tunurile de zăpadă au funcționat la foc continuu. Chiar și așa, din cei şapte kilometri de pârtie a fost deschis doar unul deocamdată. 

Oana Poenar, administrator domeniu schiabil: Este deschis doar 15% din domeniu schiabil, doar un km de pârtie. Avem undeva la 30 de centrimetri de zăpadă. Ce știm sigur e că până pe vineri 25 decembrie se va schiaîn condiții foarte bune. Ulterior, starea pârtiei va depinde de evoluția vremii. 

Iar pentru că în primele săptămâni ale sezonului de schi apar şi cele mai multe accidente pe pârtii, salvamontiştii au câteva sfaturi pentru ei. 

Dan Benga, director Salvamont Maramureș: Schiorii trebuie să fie echipati corespunzător, atât schiorii, cât ți cei care folosesc placaş. Și trebuie să aibă grijă la cei din fața lor, trebuie să respecte conduita pe pârtie. Dacă se întâmplă un accident pe pârtie îi îndemnăm să sune la 112. 

În acest sezon, la Cavnic, pentru abonamentul zilnic cu urcări nelimitate la telescaun, adulții plătesc 140 de lei, iar copiii 110 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » S-a deschis oficial sezonul de schi pe pârtia de la Cavnic. Cum iarna se lasă așteptată în Maramureș, s-au folosit tunurile de zăpadă