Antena Meniu Search
x

Video "Singurul loc din ţară unde se schiază ca în Austria". Cum arată pârtiile, după ce "a nins" şi cu amenzi

Scandalul de la telegondola Sinaia de luni s-a lăsat cu amenzi - inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat sancţiuni chiar dacă era zi liberă pentru ei. Marţi a fost linişte pe pârtii. Turiştii s-au distrat în ultima zi de minivacanţâ pe schiuri, sănii şi snowboarduri. Totul a fost bine şi frumos până au încărcat bagajele în maşini şi au plecat spre casă. Pe DN 1 a fost aglomeraţie mai ceva ca la telegondolă. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.01.2023, 20:01

Vezi și

Pentru scandalul de luni, Protecţia Consumatorilor a amendat Telegondola Sinaia cu 15.000 de lei. Cabinele nu funcţionau, dar casierii vindeau cartele ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Primăria Sinaia, care administrează telegondola, vrea să conteste sancţiunea, deşi admite că turiştii au avut probleme. "Au avut foarte multe plângeri din cauza faptului că a fost aglomeraţie foarte mare la telegondolă. Se restituie (n.r. banii) skipass-urile care nu au fost folosite", spune Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Scandalul de la telegondola Sinaia s-a lăsat cu amenzi

Marţi, telegondola a funcţionat, dar turiştii nu s-au mai înghesuit. Pârtiile au fost mai libere decât ieri. Deşi termometrele arătau minus trei grade Celsius la prânz, soarele şi liniştea de pe pârtii i-a făcut fericiţi pe schiori. "Stratul de zăpadă are o grosime medie de aproximativ 40 de cm. În plus, la instalaţiile de transport pe cablu nu este deloc aglomerat. Sunt câteva dintre motivele pentru care - sunt convins - este una dintre cele mai frumoase zile din sezon pe domeniul schiabil de la Sinaia", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

"Este singurul loc din ţară unde se schiază în condiţii comparabile cu Austria", crede un bărbat. 

Pe acelaşi subiect

Aglomeraţie pe şosele la final de minivacanţă

La Rânca, turiştii s-au despărţit greu de zăpadă. Miercuri, toată lumea se întoarce la serviciu şi la şcoală. 9.000 de turişti au fost în staţiunea mai plină de larmă ca niciodată. Nimeni nu s-a gândit la aglomeraţia de la întoarcere. "La Rânca, se schiază pe cinci pârtii. Vremea este bună, zăpadă este din belşug şi toată lumea se bucură din plin de fiecare moment petrecut în acest cadru de iarnă veritabilă", spune Diana Speretoiu, reporter Observator. 

Turiştii care au amânat întoarcerea acasă de dragul zăpezii au avut de înfruntat tradiţionala aglomeraţie. La ieşirea din Rânca, traficul a început să fie greoi în jurul prânzului. Pe Valea Prahovei, coloanele de maşini s-au întins după amiază pe opt kilometri, iar maşinile au mers cu 15 kilometri pe oră. Puţini şoferi au ales varianta ocolitoare de pe DN 1A, Braşov - Cheia - Ploieşti. 

"Sectoarele de drum dintre staţiunile Predeal şi Buşteni, şi în dreptul staţiunii Comarnic sunt extrem de aglomerate", arată Claudiu Loghin, reporter Observator. "Aşteptăm autostrada aia de vreo 20 de ani...", oftează un şofer. "Dacă-i coloană se fac trei ore", spune un altul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » "Singurul loc din ţară unde se schiază ca în Austria". Cum arată pârtiile, după ce "a nins" şi cu amenzi