Video Scandal la Sinaia, după ce turiştii au stat 5 ore ca să ajungă pe pârtie. Telegondola era stricată, dar angajaţii vindeau cartele
Revoltă la Sinaia. Sute de turişti au aşteptat cinci ore să ajungă pe pârtie. Telegondola s-a stricat din cauza viscolului şi nu a mai funcţionat până spre prânz. Angajaţii susţin că au anunţat pe social-media situaţia, dar unii schiori îi acuză că nu au spus nimic şi au vândut cartele în continuare. Când s-au văzut şi captivi şi cu banii luaţi, mulţi turişti au răbufnit.
Platoul de la Cota 1.400 de la Sinaia a fost plin de sute schiori furioşi azi-dimineaţă. Nu aveau cu ce să urce la Cota 2.000. Pe măsură ce orele treceau, zona se aglomera de turişti care veneau la telegondolă, fără să ştie că instalaţia nu funcţionează.
Turist: Este ora 11.42 şi încă nu am urcat... Suntem aici de la 07.30.
Telegondola de la Sinaia a avut probleme încă de la opt dimineaţa. Instalaţiile de transport au îngheţat la propriu şi au fost troienite după vântul năpraznic de azi-noapte, cu rafale de aproape 100 de kilometri pe oră. Telescaunele încremenite aveau un contur de zăpadă. Conştienţi că mii de turişti abia aşteaptă să schieze, angajaţii spun au anunţat dificultăţile tehnice pe pagina de Facebook a telegondolei.
Maria Floricică, director Gondola Sinaia: Avem toată ţara aici şi, cu siguranţă, tot Bucureştiul.
- Pârtiile, salinele şi spa-urile, pline în minivacanţa de Ziua Unirii. Deși s-au întors din vacanță în urmă...
- Cât costă o vacanţă la schi în România, în ianuarie 2023. Staţiunile se bat în oferte
- Sezonul de schi s-a deschis oficial la Sinaia: "Condiţiile sunt excelente". Cât costă un skipass pentru o zi
În afară de chiciură, ne-au plesnit bandajele de la patru role. Au trebuit schimbate, o procedură care durează cam 20 - 25 de minute pentru fiecare rolă.
Unii turişti i-au acuzat, însă, pe angajaţii telegondolei Sinaia că nu le-a păsat de ei.
Turistă: Am aşteptat cinci ore să daţi drumul gondolei Karp şi aţi continuat să vindeţi cartele fără să comunicaţi faptul că nu se urcă la Cota 2.000.
Cineva trebuie să plătească, s-a revoltat o turistă care venise din Bucureşti la schi.
Turistă: Suntem de la 8.30 jos. Am reuşit să urcăm la 12.00 la Cota 2.000.
Când au reuşit să ajungă pe pârtii, mii de schiori şi snowboarderi s-au bucurat de zăpadă perfectă şi chiar de soare. Iar turiştii care au ajuns la Omu au avut parte de o imagine rară. După şase zile de viscol, cabana aflată la 2.500 de metri altitudine, a fost complet acoperită cu zăpadă îngheţată. În zonă, stratul are aproape un metru şi jumătate.
Weekendul prelungit a adus la Rânca peste 7.000 de turişti
Şi la Rânca a fost aglomeraţie pe pârtii. Weekendul prelungit a adus în staţiune peste 7.000 de turişti, care s-au cam încurcat unii pe alţii.
Turist: Se schiază greu, că e foarte aglomerat. Ne bucurăm puţin de zăpadă.
Dacă pe munte a fost apreciată, pe şosele, zăpada i-a înfuriat pe şoferi.
Pe Transbucegi, şoseaua care duce până aproape de Piatra Arsă, s-a aşternut un strat gros de gheaţă şi zăpadă. Şoferii care au vrut să ajungă în vârf de munte cu maşina au fost nevoiţi să îşi împingă vehiculele. Nu ar fi reuşit fără jandarmii montani care le-au venit în ajutor. Chiar şi aşa, a durat trei ore până să iasă 100 de oameni din nămeţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰