Video Super scanere în premieră pe aeroportul din Cluj. Călătorii nu vor mai fi nevoiţi să scoată apa şi cosmeticele din bagaj
Veste bună pentru călătorii care ajung pe aeroportul din Cluj. Controalele de securitate vor fi mult mai rapide în terminalele de aici. Aeroportul din Cluj este primul din ţară şi printre puţinele din Europa care introduce o nouă tehnologie la punctele de securitate.
Premieră pentru aeroporturile din România şi Europa de Est, controale de securitate vor fi mult mai rapide de acum. Într-un an în care călătoria cu avionul a devenit o adevărată loterie şi în care fiecare minut contează în aeroport, aeroportul din Cluj este primul din ţară şi printre puţinele din Europa care introduc o noua tehnologie la punctele de securitate.
Pasagerii nu mai sunt nevoiţi să îşi scoată din bagaj aparatele electronice sau lichidele, pentu că noile echipamente intrate deja în funcţiune, sunt capabile să îţi scaneze interiorul bagajului până în cel mai mic detaliu, 3D.
Alex Prunean - reporterul Observator: Noile echipamente au fost deja montate în toate cele 6 puncte de securitate de pe aeroportul din Cluj şi au devenit deja funcţionale. Cu ajutorul acestor echipamente care sunt de ultimă generaţie, timpul de aşteptare de la porţile de securitate s-a redus la jumătate sau poate chiar mai mult.
Echipamentele de aici folosesc tomografia computerizată pentru a examina fiecare bagaj iar operatorul de securitate de aici vede în detaliu tot ce aveţi în interiorul geamantanului. Practic, toate obiectele din interior se văd 3D pe acest ecran iar dacă angajatul de aici are anumite nelămuriri îl poate roti la 360 de grade sau chiar poate evidenţia.
Aceste noi echipamente pot vede totul în detaliu, inclusiv aparatele electronice sau sticlele cu apă pe care nu mai trebuie să le scoateţi din bagaj înainte de a veni la control aşa cum se întâmpla până acum. În plus, echipamentele au şi un sistem automat de returnare a tăvilor pe care vă puneţi bagajele. Toate aceste achipamente, dar şi cele pentru bagajele de cală au costat 7 milioane de Euro, dar au fost cumpărate pe Fonduri Euopene.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰