Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun de la Budapesta, vizitat de mii de români, e afectat de criza energiei. Certuri pe bani, în loc de spirit festiv

Criza a furat spiritul Crăciunului la Budapesta. De teama facturilor mari, organizatorii şi Primăria nu s-au mai înţeles la bani şi, deşi pregătirile ar fi trebuit deja să înceapă, sunt slabe şanse ca municipalitatea să mai poată face ceva. Târgul de Crăciun de la Budapesta, unul dintre cele mai frumoase din Europa, este vizitat anual de mii de români. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.10.2022, 21:33

Vezi și

În fiecare iarnă, centrul Budapestei devine un basm de Crăciun şi o feerie plină de lumină. Doar că anul acesta, tradiţia plină de magie ar putea fi întreruptă. La fel şi lumina. "Aproximativ 800.000 de oameni vizitează târgul de Crăciun organizat aici, în Piaţa Vorosmarty din centrul Budapestei, iar pregătirile pentru eveniment începeau de obicei chiar şi cu două luni înainte. În mai puţin de trei săptămâni, acest loc trebuie să arate total schimbat, totul ar trebui să fie schimbat. Deasupra să fie ghirlande luminoase, iar în locul teraselor şi de jur împrejurul pieţei, să fie amplasate cele 100 de căsuţe. Numai că, după cum vedeţi, muncitorii lipsesc", arată Alex Prunean, reporter Observator.

Târgul de Crăciun de la Budapesta, afectat de criza energiei

Şi asta pentru că organizatorii, ONG-ul Budapest Brand, nu s-au înţeles cu primăria de sector la bani. În contextul crizei, primăria de sector ar vrea ca profitul de la târg să fie folosit pentru întreţinerea zonei centrale şi plata cheltuielilor cu iluminatul festiv, bani pe care organizatorii îi foloseau în mod obişnuit pentru alte evenimente culturale. Reprezentanţii primăriei au transmis că vor încerca să facă ceva pe cont propriu, dar nimic nu e sigur. Şi, pentru sute de români care îşi făcuseră planuri, anularea celui mai mare târg de Crăciun din Budapesta ar fi un cadou nedorit.

Târgul de la Budapesta a fost votat doi ani la rând una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Târgul de Crăciun de la Budapesta, vizitat de mii de români, e afectat de criza energiei. Certuri pe bani, în loc de spirit festiv