Antena Meniu Search
x

Video Într-un oraş mare din România deja e Crăciunul. Oamenii se plimbă printre luminiţele de Sărbatori îmbrăcaţi de vară

Cu 86 de zile înainte de Crăciun, Craiova e pregătită. Luminiţele de sărbători au fost instalate astăzi, printre oameni care se plimbau în tricou şi cu ochelari de soare. Primarul Craiovei, vrea să facă spectacol în Bănie, chiar dacă, anul acesta, cuvântul de ordine este economia. Ghirlandele nu vor consuma mult, promite ea.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.09.2022, 20:38

Vezi și

Până să intrăm în atmosfera de sărbătoare, deocamdată la Craiova avem parte de un peisaj al contrastelor. Până leandrii înforiţi, palmieri sau fântâni arteziene, în centru au apărut şi luminiţele de Crăciun ghirlande sau glubuleţe. Nimeni din primărie nu a putut să explice de ce sunt instalate acum ghirlandele care se vor aprinde la jumătatea lui noiembrie. Cert este că peste un milion de luminiţe vor colora Craiova de Crăciun. Decoraţiunile, folosite şi anii trecuţi, se vor aprinde din nou pentru că folosesc leduri, care consumă puţin, spune Lia-Olguţa Vasilescu. Cu gândul la facturi, localnicii fac haz de necaz, dar primarul are planuri mari.

Dacă la Craiova se vor aprinde mai multe lumini, în alte oraşe, se sting

"Ne-am gândit să extindem iluminatul festiv de sărbători și în alte cartiere. Vom intra și anul acesta în competiția europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun", a declarat Lia-Olguţa Vasilescu - primarul Craiovei. Primarul Craiovei susţine că nu poate stinge luminile de Crăciun după ce Craiova a intrat anul trecut în top 10 cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa. Uită să spună că includerea pe site-ul European Best Destinations a fost plătită cu aproape 25.000 de euro din bugetul local. Atrase de acel top, mai multe agenţii de turism, inclusiv din Bucureşti, au lansat oferte pentru târgul de Crăciun de la Craiova.

Dacă la Craiova se vor aprinde mai multe lumini, în alte oraşe, se sting. La Buzău, parcurile nu vor mai fi iluminate noaptea, iar de Crăciun, decoraţiuni luminoase vor exista doar în zona de agrement Crâng.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Într-un oraş mare din România deja e Crăciunul. Oamenii se plimbă printre luminiţele de Sărbatori îmbrăcaţi de vară