Antena Meniu Search
x

Video Târgurile de Crăciun din România, lăudate în clasamentele europene. Capitala, vedetă la capitolul taxe de intrare

Crăciunul românesc e, anul acesta, pe harta Europei. Primul târg de Crăciun care a ajuns într-un clasament european este cel din Craiova, iar cel din Bucureşti pe lista evenimentelor de sărbători cu taxă de intrare. După un an de pauză, marile oraşe din ţară au încercat să aducă acum un strop din bucuria sărbătorilor de iarnă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.12.2021, 12:24

Vezi și

Brazi înalţi, lumini de Crăciun, vin fiert şi bucate alese. E reţeta perfectă pentru atmosfera de sărbători. Iar vedeta acestui an e târgul de Crăciun de la Craiova.

Citește și: Obiceiuri de îngrijire personală care te vor ajuta să fii fericită toată iarna: ce spun experții

Pentru prima dată, târgul de la Craiova, în care primăria a investit 275.000 de lei, a fost preluat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Copii: Îmi place cum este aranjat totul şi luminiţele, decoraţiunile.

Reporter: Este cel mai frumos târg de Crăciun?

Copii:  Pentru mine da.

Cristina Oprea, reporter Observator: În piaţă te invăluie miros de scorţişoară şi turtă dulce. În lumea magică a târgului de Crăciun din Craiova s-au aprins anul acesta un milion de luminiţe.  

Luminiţe care au fost cumpărate anul trecut. La fel şi în Timişoara. Însă la Suceava autorităţile au investit aproape 300 de mii de lei pentru luminiţe, iar la Cluj mai bine de un milion de lei. Campioanele investiţiilor în decoraţiuni luminoase sunt însă primăriile de sector din Capitală, cu peste patru milioane de lei.

Târgul din Bucureşti, cunoscut pentru taxa de intrare

Târgul de Crăciun din Bucureşti, care trebuia să fie vedeta sărbătorilor, a ajuns să fie cunoscut mai degrabă pentru faptul că primăria a pus taxă de intrare. 5 lei biletul online şi 7 lei direct la intrare. 

Andreea Milea, reporter Observator: În primele 10 zile de la deschidere, aici la târgul de Crăciun au ajuns peste 90.000 de bucureşteni. Şi dacă ne raportăm la cel mai ieftin bilet de intrare, atunci primăria a încasat până acum peste 400.000 de lei. 

Turist: Am venit în vacanţă. Este prima oară când venim în România. Este atmosferă de Crăciun. Îmi place! 

La Cluj însă primăria nu a investit niciun ban în târgul de Crăciun pentru că este organizat de o firmă privată. Intrarea e gratuită. 

Localnici: Mă bucur că se ţine. Frumos, colorat, veselie, multă lume. 

Foarte bine. Nice. Ne place. 

Ne place că s-a ţinut faţă de anul trecut când n-a fost nimic. Îi foarte fain.

La Timişoara târgul e de fapt un parc întins pe zece hectare. Pentru 200 de mii de euro, Consiliul Judeţean a transformat Muzeul Satului într-un imens parc de Crăciun. Primăria nu s-a lăsat mai prejos. A făcut târg. 15.000 de euro a costat numai bradul. 

Reporter: Ţie îţi place?

Fetiţă:  Da! 

Şi Suceava a fost împodobită pentru sărbători.

Localnici: Este foarte frumoasă ... atmosferă de Crăciun.

Ne bucurăm, ne simţim mai bine şi uităm oleacă de covid. 

Atmosfera îmi place cel mai mult de aici, este foarte frumoasă. 

La toate târgurile, căsuţele lui Moş Crăciun sunt deschise pentru copiii care au adunat dorinţe pe parcursul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Târgurile de Crăciun din România, lăudate în clasamentele europene. Capitala, vedetă la capitolul taxe de intrare