Antena Meniu Search
x

Video Temperaturile ridicate au gonit turiștii de la munte. Lipsa zăpezii a dus la încasări mai mici

Sezonul de iarnă a început cum nu se poate mai prost pe Valea Prahovei. Lipsa de zăpadă a scăzut serios din încasările hotelierilor. Nici pârtiile mici amenajate cu zăpadă artificială nu au convins turiştii să mai înnopteze la munte în perioada sărbătorilor. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.12.2022, 13:07

Vezi și

Pierderile încă nu au fost contabilizate. Abia anul viitor, după încheierea vacanței de revelion, se vor face socotelile generale. În domeniul schiabil, cum este cel al stațiunii Sinaia și Predeal, nu este în prezent nicio pârtie deschisă. În stațiunea Azuga sunt însă patru pârtii deschise: două pentru începători, două rezervate avansaților. Lungimea totală a pârtiilor este de aproape doi kilometri.

Vremea se anunță foarte caldă și de Revelion

În Stațiunea Poiana Brașov, care are un domeniu schiabil foarte mare, este deschisă o singură pârtie, Stadion, cu o lungime de 300 de metri și o diferență de nivel de aproximativ 35 de metri. 

Acestea au fost deschise doar pentru ca cei mai împătimiți amatori ai sporturilor de iarnă să-și împlinească puțin pofta de alunecare pe schiuri sau pe snowboard. Veștile nu sunt cele mai bune nici pentru vacanța de Revelion, pentru că prognozele meteo vorbesc și atunci de temperaturi foarte ridicate, în care nu e de așteptat să avem ninsori și nici nu se poate produce zăpadă artificială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Travel » Temperaturile ridicate au gonit turiștii de la munte. Lipsa zăpezii a dus la încasări mai mici