Antena Meniu Search
x

Fostă toaletă publică din Târgu Mureș, transformată în sală de expoziții. Reacția localnicilor

O toaletă publică din Târgu Mureş a fost transformată într-o sală de expoziţie pentru artă contemporană. Pereţii de faianţă au fost înveseliţi cu picturi sau fotografii, iar mobilierul a căpătat culori noi. Artista din spatele proiectului spune că vrea în felul acesta să aducă puţină magie într-un spaţiu banal. 

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 10:51

Vezi și

Spaţiul care găzduia fosta toaletă publică din Piaţa Petofi a renăscut ieri, într-o adevărată expoziţie de artă contemporană. Evenimentul a fost anunţat şi pe reţelele de socializare, iar vizitatorii nu au întârziat să apară. 

Ana: M-a surprins când am văzut pe Facebook evenimentul.

Valentin: E o inițiativă pe care eu o apreciez foarte mult. Sunt în oraș multe spații care sunt veduste, care pot fi puse în valoare în folosul comunității.

Creatoarea descrie expoziția ca fiind o perspectivă de tip performance care se va derula pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru ea este o adevărată provocare, dar şi o motivaţie pentru proiectele viitoare. 

Diana Gherendi, artistă: Pentru mine nu este o expoziție, este o etapă de lucru, e o încercare, nu știu. Explorez, lucrez cu spațiul ăsta.

Creativitatea artistei nu are limite, iar spaţiul care mai ieri era degradat şi abandonat a fost umplut cu picturi care mai de care simbolistice. 

Diana Gherendi, artistă: Este o pictură făcută cu mătura. La aceasta i-am spus "thinking room". 

O pictură ce simbolizează o pereche de tenişi are şi ea o poveste. 

Diana Gherendi, artistă: Tenişii aceştia i-am fotografiat tot de aici din subteran, uitându-mă cine vine şi cine trece la semafor spre liceul de artă. Mă uitam la ei de aici şi fotografiam doar picioarele și mi-au plăcut mie tenișii. 

Şi vechile vase de toaletă au primit o înfăţişare glam. 

Diana Gherendi, artistă: Am încercat pe cât posibil să le curăţ şi să le restaurez un pic.

Vizitatorii au rămas plăcut surprinși să vadă că spațiile vechi din centrul orașului nu au rămas chiar uitate. 

Localnic: Un semnal care atrage atenția celor care gestionează spațiile publice.

Artista dorește în continuare să personalizeze acest loc și să îl transforme încet încet întru un punct foarte atractiv pentru cei care tranzitează centrul orașului Târgu Mureș. Expoziția este realizată în cadrul proiectului "Noaptea Albă a Galeriilor 2021", în parteneriat cu Asociația K'Arte 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Fostă toaletă publică din Târgu Mureș, transformată în sală de expoziții. Reacția localnicilor