Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai populare destinaţii de vacanţă din lume. România nici măcar nu apare în clasament

Dubai, Bali, Londra, Roma sau Paris. Sunt destinaţiile care au fost votate de turişti drept cele mai populare din întreaga lume. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 18.01.2023, 21:24

Vezi și

Nu întâmplător sunt locurile unde orice poza pusă pe retelele de socializare primeste sute sau chiar mii de like-uri. Topul este completat de alte oraşe cunoscute pentru city break-uri, dar şi de locaţii care atrag turiştii cu peisaje deosebite. România, din păcate, nu se află în acest clasament. 

Mihai Jurca: Cam ce vezi pe Instagram, vezi şi în acest top. Pe primul loc este Dubaiul, care înseamnă lux, opulenţă, show off, să te vadă alţii că eşti acolo, că eşti înconjurat de alte persoane, de cele mai scumpe mâncăruri, haine. 

Cristina Vascan, agenţie turism: Sunt pachete foarte accesibile, hoteluri de 3 stele, care pornesc de la 700 de euro de persoană. Pachete de 7 nopţi, cu charter. 

Locul doi din top este ocupat de Insula Zeilor. 

Pe acelaşi subiect

Irina Ana, consultant turism: Bali este despre spiritualitate, despre relaxare, despre conectarea cu sine, despre linişte interioară şi meditaţii. 

Cristina Vascan: Un pachet de 7 nopţi, într-un hotel de 5 stele, 1.800 de euro de persoană. 

Podiumul este completat de capitala Marii Britanii. 

Irina Ana, consultant turism: Dintotdeauna Londra a fost o destinaţie căutată, foarte iubită. Mai mult de city break, să vezi principalele atracţii. Acum a şi fost foarte multă atenţie îndreptată asupra casei regale din Marea Britanie. 

În top urmează alte două capitale europene, Roma şi Paris. 

România nu se află în aceste topuri

Mădălina Chiţac, Reporter Observator: Din păcate, România nu se află în aceste topuri şi mai are mult de muncit până când va reuşi să-i convingă pe turiştii străini să-i calce pragul. În 2022, ţara noastră a fost vizitată de aproximativ 1,5 milioane de turişti străini, iar cele mai bune cifre le-am avut în 2019, atunci când în România au intrat aproape 2,7 milioane de turişti. 

Mihai Jurca: Infrastructură, hoteluri, poveste. Mâncare avem bună, dar cu slăninuţa şi ţuiculiţa nu poţi să intri în top 10, top 20. 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Să lucrăm mai mult la promovare. În 2021, din păcate, predecesorul meu a interzis participarea la astfel de târguri. noi am evoluat pe componenta de promovare, dar nu suficient. 

În schimb, românii cheltuie lunar jumătate de milion de euro pe vacanţele în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Travel » Topul celor mai populare destinaţii de vacanţă din lume. România nici măcar nu apare în clasament