Antena Meniu Search
x

Video Topul destinaţiilor cele mai bune pentru o vacanţă în mijlocul toamnei

Avem un remediu perfect pentru zilele în care nu avem o stare foarte bună sau când vrem să scăpăm de astenia de toamnă. Răspunsul este mereu o vacanţă. Dacă mai aveți zile de concediu şi vă plac city-break-urile, vă propunem un top al celor mai potrivite destinaţii de vacanţă din Europa, pentru un răsfăţ turistic în octombrie. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 15:03

Vezi și

Ar fi putut fi mai lunga dar am incercat să aleg doar cateva variante. Aşadar, din Lugano până în Florenţa sau din Bordeaux până în Budapesta, octombrie este o lună foarte potrivită pentru o vacanţă cu temperaturi decente la nivelul continentului şi preţuri mult mai mici decât cele din vară. 

Şi acum, să le luăm pe rând. Lugano este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Elveţia. Face parte din cantonul Ticino, vorbitor de limbă italiană, şi se află pe malul lacului cu acelaşi nume. Acolo puteți experimenta combinația perfectă dintre arhitecturile și bucătăriile italiană și elvețiană, piețele pline de viață, plimbările pe malul lacului, străzile comerciale și parcurile pline de culoare.

Ajungem acum într-unul dintre cele mai frumoase oraşe europene, Bordeaux. Da, toamna este cel mai bun anotimp să îl vizitaţi. Cu 350 de clădiri și monumente cu semnificație istorică, cu zeci de muzee și galerii de artă și unele dintre cele mai bune mâncăruri din toată Franța, Bordeaux îi atrage chiar și pe parizienii care părăsesc capitala pentru a se stabili acolo.

Despre oraşele Italiei ştim deja că sunt destinaţiile preferate de turişti din întreaga lume, dar Florenţa, în special, este locul în care își doresc să ajungă cei cărora le place romantismul şi arta. În liniștea unei zile de toamnă, puteți vizita Galeria Uffizi, David-ul lui Michelangelo și Domul. Florența găzduiește şi una dintre cele mai faimoase galerii de artă din lume. 

Mai departe. Situat în mijlocul Germaniei și al Europei, oraşul Hanovra este un paradis pentru iubitorii de natură. Are multe parcuri și grădini regale şi păduri faimoase în împrejurimi. Hanovra este, de asemenea, o destinație perfectă pentru shopping.

Iar la final am păstrat o destinaţie mai aproape de ţara noastră: Budapesta. Orașul are o istorie bogată, clădirile sunt impunătoare şi cu o arhitectură inedită, mâncarea este delicioasă, iar străzile sunt sigure. Puteți face drumeții pe dealurile din mijlocul orașului, sau vă puteți plimba pe faleza Dunării. Culorile calde ale oraşului vă vor cuceri pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Topul destinaţiilor cele mai bune pentru o vacanţă în mijlocul toamnei