Antena Meniu Search
x

Video Traseul Cavnic: Unul din locurile pe care nu ai voie să le ratezi în Maramureş

Traseul montan Cavnic este unul dintre cele mai vizitate trasee turistice din Maramureş. În weekenduri, de exemplu, peste 300 de turişti bat la pas traseul montan. Gazdele sunt pregătite  de oaspeţi. La fel şi salvamontiştii.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 13:58

Vezi și

Munții Maramureșului sunt destinație turistică perfectă pentru această vară. Traseul montan de la Cavnic este unul dintre cele mai vizitate trasee turistice din Maramureș. Aproximativ 300 de turiști pe zi bat la pas traseul montan.

Tocmai de aceea, pentru că e vizitat de atât de multe persoane, salvamontiștii prezintă "capcanele" de pe traseu, verifică traseul turistic înainte de începerea sezonului. Vor să se asigure că cei care vor alege Maramureşul ca destinaţie de vacanţă sau măcar de weekend nu vor rămâne cu un gust amar. Pensiune din zonă îşi aşteaptă şi ele oaspeţii iar gospodinele au scos deja din cămară preparatele tradiţionale ca să le pună pe mesele-ntinse. 

Simona Vasiac - reporter Observator: Astăzi vă tentez cu una dintre atracţiile principale situate pe cel mia lung traseu omologat din judeţul Maramureş. Este vorba despre vârful 3 Apostoli, situat la o altitudine de 1.400 de metri în Munţii Gutâi. Dacă ne gândim să facem traseul la pas trebuie să fim rezistenţi, să fim echipaţi corespunzător pentru că pas traseul din localitatea Cavnic până sus durează aproximativ 3 ore. Salvamontiştii ne roagă şi ne sfătuiesc să fim atenţi la capcanele care se pot ivi pe traseu. Dacă drumul ni se parea prea lung şi avem nevoie să ne tragem sufletul, la baza muntelui ne aşteaptă unităţi de cazare unde pentru o noapte plătim între 200 şi 450 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Travel » Traseul Cavnic: Unul din locurile pe care nu ai voie să le ratezi în Maramureş