Antena Meniu Search
x

Video Turiştii pot folosi o nouă cale de acces spre Castelul Corvinilor: "Foarte inspirată ideea"

Castelul Corvinilor, vizitat anual de sute de mii de turişti, are de acum o nouă cale de acces. Poarta facilizează intrarea turiştilor direct din şosea şi este utilă în special când vremea este rea, pentru că vizitatorii nu mai trebuie să traverseze toată curtea Castelului. În plus, toate aplicaţiile de navigaţie de pe telefon indică această poartă ca loc de acces în Castel.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 16:48

Vezi și

O poartă mai veche din Castelul Corvinilor, care era folosită în scop administrativ, a fost amenajată şi deschisă ca nouă cale de acces pentru vizitatori.

Sorin Tincu - directorul muzeului: Motivul deschiderii acestei porţi către vizitatori este cât se poate de simplu: faptul că anumite softuri de navigaţie îi direcţionează pe vizitatori în această zonă ca punct de acces în castel.

Prin noua poartă de acces turiştii ajung mult mai repede la casa de bilete. În plus, intrarea facilitează accesul în curtea castelului, direct din şosea.

Turist: Ajung mai repede, au un acces mai uşor, nu mai trebuie să încojoare zona respectivă.

Turist: Foarte utilă, nu mai trebuie să traversezi toată curtea. E direct din şosea. Foarte inspirată ideea.

Noi îmbunătăţiri aduse castelului

Poarta de acces nu este singura îmbunătăţire adusă legendarului castel. Aici au fost aduse noi exponate pentru a îmbogăţi şi mai mult experienţa vizitatorilor.

Sorin Tincu - directorul muzeului: Au fost montate o serie de piese originale de armament, care se întind pe o perioadă cuprinsa între secolul 15 şi al 17.

Cei care trec pragul Castelui Corvinilor sunt în deplină siguranţă. Şi asta pentru că aici se respectă toate regulile impuse în pandemie.

Sorin Tincu - directorul muzeului: Accesul în Castelul Corvinilor se face pe trasee unidirecţionale, cu respectarea tuturor normelor, cu purtea măştii.

Peste 5 mii de vizitatori au trecut pragul Castelului Corvinilor numai în vacanţa de Paşte. Înainte de pandemie, în 2019, castelul a avut un număr record de vizitatori: peste 400.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Travel » Turiştii pot folosi o nouă cale de acces spre Castelul Corvinilor: "Foarte inspirată ideea"