Antena Meniu Search
x

Video Turiştii redescoperă Maramureşul după doi ani de pandemie. Pensiunile din nordul ţării sunt arhipline: cât costă o noapte de cazare

După doi ani de pandemie, românii redescoperă nordul ţării. Pensiunile din Maramureş sunt pline. Cum se eliberează o cameră, în câteva ore se ocupă la loc. Dincolo de peisaje, oamenii se bucură de platourile cu mâncăruri tradiţionale, stropite cu pălincă din belşug.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.08.2022, 20:17

Vezi și

La această pensiune din comuna maramureşeană Desești e forfotă mare. Nici bine au ieșit turiștii din cameră, că alții așteaptă la poartă să se cazeze. Din cele 13 odăi, toate sunt ocupate. "Aşa îs camerele la noi, îmbrăcate tradiţional. Ne place să păstrăm totul. Şi tradiţia! Că de asta vin şi turiştii. Avem piscină, salină, saună, băi cu apă sărată", a declarat Irina Bozai, administrator pensiune. Gazdele şi oaspeţii au căzut de acord: cei care ajung o dată în nordul țării, sigur se întorc și a doua oară.

"Noi oferim, obrăjori de viţel, de porc, unghie de porc în sos de smânână, platouri reci cu brânză maturată, pastrame. Vin străinii, vin românii care sunt plecaţi în străinătate. Ne văd pe Facebook şi spun că abia aşteatpă să treacă pe la noi", a declarat Daniel Dulf, administrator pensiune. Preţurile pentru o noapte de cazare la o pensiune din Maramureş pornesc de la 250 de lei, cu mic dejun inclus. La hotel, în funcţie de condiţii, tarifele sar de 350 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Turiştii redescoperă Maramureşul după doi ani de pandemie. Pensiunile din nordul ţării sunt arhipline: cât costă o noapte de cazare