Antena Meniu Search
x

Video Un italian venit cu afaceri în România i-a făcut cadou nepoatei sale o grădină artistocrată într-un sat din Hunedoara. Cum arată colţul de rai

O mică Italie a prins contur într-un sat din Hunedoara. Sute de arbori şi arbuşti ornamentali, fântâni arteziene şi trandafiri îi întâmpină pe iubitorii de frumos în satul Banpotoc, acolo unde există o grădină artistocrată unică în România. Paradisul verde este opera unui italian şi a fost creat special pentru nepoata lui.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.06.2022, 18:06

Vezi și

Giovanni Salvatelli este italianul care a transformat complet un deal din judeţul Hunedoara, iar pe 3,5 hectare a amenajat o parte ce seamănă perfect cu grădinile din Toscana sau cu grădina Sigurta, emblematică pentru Italia. 

Totul are însă o tuşă personală şi imaginaţie fără limite. Este darul de suflet pe care, practic, a vrut să îl facă nepoatei sale Zoe, acum în vârstă de 10 ani. Sute de arbori, arbuşti ornamentali, aşezaţi cu grijă, fiecare la locul lui, fântâni arteziene, culori care se îmbină într-un mod rafinat, toate fac acest loc să fie unic în România.  

Piesele masive sunt construite dintr-o rocă vulcanică numită peperino

În plus, piesele masive - vase, bănci, chiar şi templul, care sunt construite din rocă vulcanică (peperino), toate au fost aduse bucată cu bucată din Italia. Granitul, marmura şi travertinul se împletesc şi ele armonios. 

Planurile lui Giovanni Salvatelli nu se opresc aici, pentru că mai are un nepot, Ahile, căruia, pe alte 3,5 ha îi amenajează acum propriul loc de basm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Un italian venit cu afaceri în România i-a făcut cadou nepoatei sale o grădină artistocrată într-un sat din Hunedoara. Cum arată colţul de rai