Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă ca la un hotel de cinci stele, dar la cort. Glamping-ul este un trend în turism care începe să atragă tot mai mulţi turişti

Nici vacanţa la cort nu mai e ce a fost! Campingul a fost înlocuit de glamping, un concept care combină noţiunile de "glamorous" şi "camping". Corturile s-au transformat în spaţii cu toate condiţiile unui hotel de lux şi costuri pe măsură. În loc de saltele pe pământ, turiştii au paturi, iar fiecare cort e dotat cu aer condiţionat. Iar la noi, aveţi de unde alege, e şi la mare, şi la munte.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 21:44

Vezi și

Pe marginea unui lac, într-o oază de verdeaţă, mai mulţi turişti au evadat din junglele de beton pentru câteva nopţi în natură. Au vrut experienţa cortului, dar cu tot confortul unui hotel şi în apropierea unui oraş. Aşa au dat peste un camping cu 12 corturi, aşezat în buricul Târgu Jiului. Au de toate: paturi, aer condiţionat şi internet gratuit. 

''E foarte frumos, condiţiile sunt foarte, foarte bune, corturile sunt elegante, bine puse la punct. Utilităţi, tot ce trebuie.''

''Este un loc unde te poți relaxa. Un loc minunat.''

Proprietara primului glamping din Târgu Jiu spune că muza ei a fost Constantin Brâncuşi. 

Pe acelaşi subiect

Mirela Păduraru, proprietara campingului: Ideea, pot să spun că mi-a venit din dorința de a avea ceva diferit în Gorj, tocmai pentru ca turiștii care vin aici să combine locuitul în natură cu pelerinajul la diferite puncte turistice pe care le pot găsi aici în Gorj. E oraşul lui Brâncuşi şi ar trebui promovat diferit aşa cum era şi Brâncuşi. 

La ce preţuri poate ajunge o noapte de cazare

O noapte de cazare, în timpul săptămânii, costă 250 de lei, iar în weekend, preţul ajunge la 280 de lei. Fiecare cort are trei paturi. 

Mirela Păduraru, proprietara campingului: Preţurile sunt pe cort. Înăuntru e aer condiţionat, toată lumea are acces la grădină, la foişor, bucătărie.

În preţ sunt incluse şi plimbările cu hidrobicicleta pe lac şi pescuitul. Campingul de lux e deja peste tot prin ţară. De la corturi ca cele din Târgu Jiu, la corturi indiene, căsuţe în copaci, iurte, în Năvodari am găsit seagloos, corturi sub formă iglu-uri.   

Răzvan Budac, manager camping: Zece corturi în momentul de faţă, fiecare are o suprafaţă de 36 de metri aproximati, cu platforma aproape 50 de metri pătraţi. Cât o garsonieră sau un apartament de două camere în zilele noastre. 

Şi aici, turiştii se pot bucura de toate facilităţile unui hotel de patru stele. Deşi e deschis de doar două săptămâni, în acest weekend toate corturile sunt ocupate. 

''Sincer şi forma şi...mi se pare ceva aşa inedit, ceva nou.''

''Mi se pare o idee genială pentru timpurile noastre, e o chestie futuristă. E ceva select, curat.''

Toată distracţia ajunge la 400 de lei pe noapte în timpul săptămânii şi 500 de lei pe noapte în weekend. Iar în vârf de sezon o noapte în corturile luxoase va ajunge la 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vacanţă ca la un hotel de cinci stele, dar la cort. Glamping-ul este un trend în turism care începe să atragă tot mai mulţi turişti