Antena Meniu Search
x

Video Vacanță de Paște în România. Destinația luată cu asalt de turiști în acest an: cererea a crescut și cu 45%

Avem o ţară cu peisaje splendide ce merită descoperite, aşa că mulţi dintre noi ne dorim să vizităm anul acesta locurile minunate din România. Iar asta arată şi un sondaj realizat de o platformă hotelieră online. 

de Angela Bertea

la 21.03.2024, 08:15

Vezi și

Este vorba despre un număr impresionant și anume 83,5% dintre români plănuiesc un concediu în țară în următoarele şase luni. Potrivit sondajului realizat de o platformă hotelieră online, cei mai mulți români intenţionează să meargă în vacanţă de Paşte, Rusalii şi în timpul verii.

24,1% au răspuns că şi-au făcut minim o rezervare de cazare pentru concediu. Alți 34,2 % susţin că urmează să facă, iar 41,8 % încă nu s-au organizat la acest capitol.

Creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare

Dacă vorbim despre preferințe, se observă o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare, 45%. Însă, în topul preferinţelor se mai numără şi litoralul românesc, destinaţiile montane şi marile oraşe, alese pentru city-break-uri.

În ceea ce privește cazarea, 70% dintre respondenți au declarat că ar fi dispuși să plătească pentru o cameră dublă în România între 300 şi 500 de lei. 13,9% sunt dispuși să plătească chiar și mai mult, între 500 şi 800 de lei pentru o cameră dublă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Vacanță de Paște în România. Destinația luată cu asalt de turiști în acest an: cererea a crescut și cu 45%