Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa în Bucovina, la final de septembrie. Cât costă o călătorie cu celebra Mocăniţa

Chiar dacă a venit toamna, românii care încă îşi caută vacanţe târzii pot alege cu încredere Bucovina. Pe lângă renumitele mănăstiri, nimeni nu ar trebui să rateze o călătorie de poveste cu mocăniţa. Mii de turişti sunt atraşi an de an de farmecul trenurilor cu aburi, iar acest lucru s-a putut observa şi ieri, la Moldoviţa.

de Redactia Observator

la 25.09.2022, 10:11

Vezi și

Gara din Moldoviţa a fost plină de la primele ore ale dimineţii. Nerăbdători, turiştii au urcat în vagone, iar locomotiva cu aburi i-a purtat într-o călătorie de neuitat. La capăt de linie, turiştii au fost aşteptaţi cu muzică populară şi bucate alese.

Olga Haucă, comerciantă: Ca de obicei, cu multe bucate alese, tradiţionale. Avem sărmăluţe, ostropele, o ciulama de hribi, aici avem un bulz pe care îl facem la grătar, foarte bun.

Turiştii au încins o horă pe marginea peronului

A urmat apoi o masă copioasă. Pentru mecanicii de tren, chiar dacă fac traseul de atâtea ori şi văd aceleaşi peisaje, nicio zi nu seamănă cu alta, iar farmecul locului nu se pierde niciodată.

Mihăiță Moroșan, mecanic: Dimineaţa venim pe la ora 06:00, curăţăm focarul, facem foc cu lemne, o alimentăm cu cărbuni, cu apă şi urmează traseul.

Mocăniţa parcurge o distanţă de 12 kilometri, iar pentru călătoria mult dorită adulţii trebuie să scoată din buzunare 45 de lei, în timp ce pentru copii un bilet costă 25 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Vacanţa în Bucovina, la final de septembrie. Cât costă o călătorie cu celebra Mocăniţa