Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe ieftine în Europa. Cele mai accesibile destinaţii pentru un city-break

Statistic, sfârşitul primăverii şi începutul verii vin cu vreme perfectă pentru gândurile noastre de vacanţă. Nici prea cald, nici foarte frig! Timp să avem! Pentru amatorii de city-break-uri, iată un ghid cu cele mai accesibile locaţii din Europa!

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 19.05.2024 , 14:22

Bugetul este cel care dictează planurile de vacanţă şi de aici, topul! Primul loc e ocupat de Vilnius, capitala Lituaniei. La Baltică vom găsi preţuri la mai puţin de jumătate faţă de 18 din cele 37 de locaţii luate in calcul în acest studiu. Şi cu 10 % mai ieftine faţa de locul secund. Lisabona, Portugalia, la Marea Nordului, de această dată. Şi asta în ciuda unei creşteri medii de peste 25 % la cazări. 

Idei de vacanţe: cele mai ieftine capitale din Europa

Locul trei vine din nordul Franţei, şi-anume Lille, care reprezintă şi cel mai spectaculos salt din acest top, 7 locuri câştigate faţă de anul trecut. Cu ajutorul unei ieftiniri de 30% a costurilor de cazare.

Vezi și

Iar dacă bugetul e unul din lucrurile unde nu puteţi face compromisuri, iată şi ce oraşe sunt de evitat! Amsterdam, capitala Ţărilor de Jos, s-a ieftinit faţă de anul trecut, dar tot e cel mai scump oraş din această listă. Belfast, Irlanda de Nord, e pe locul doi şi Edinburgh, Scoţia, de această dată e pe locul 3.

Două veşti bune: preţurile au scăzut faţă de anul trecut în 60 % dintre destinaţii şi, în continuare, destinaţiile est-europene domină primele poziţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Travel » Vacanţe ieftine în Europa. Cele mai accesibile destinaţii pentru un city-break