Antena Meniu Search
x

Vacanţe în Grecia, Egipt şi Turcia. Aeroportul din România care anunţă noi curse charter pentru la vară

Veşti bune pentru românii care îşi planifică deja vacanţa de vară şi vor să plece în concediu în ţări precum Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia. Aeroportul din Sibiu a anunţat că în vara anului 2023 vor fi operate curse charter către aceste destinaţii îndrăgite de foarte mulţi turişti.

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 16:37

Curse charter spre Turcia, Egipt, Grecia și Tunisia
Curse charter spre Turcia, Egipt, Grecia și Tunisia - Shutterstock

Aeroportul Internațional Sibiu anunță reluarea, în vara anului 2023, a curselor charter spre destinațiile de vacanță de tradiție: Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt), iar Skiathos (Grecia) revine pentru al doilea an în rețeaua de destinații de vacanță disponibile de la Sibiu.

Zboruri directe România - Grecia în 2023

În anul 2023, de la Sibiu vor fi disponibile zboruri directe spre două noi destinații de vacanță: Creta Heraklion (Grecia) și Monastir (Tunisia). Potrivit Mediafax, zborurile spre Hurghada vor fi reluate din martie, cele spre Antalya din luna mai, iar restul din iunie.

Românii par atinşi de fenomenul global al "călătoriilor de răzbunare". Mai exact anul trecut, după pandemie, şi au luat revanşa pentru cât au stat în ţară din cauza restricţiilor. Aşa se face că au cheltuit o sumă record pentru vacanţele în străinătate: 7 miliarde de euro.  Mulţi tineri îşi petrec mai mult timp în concediu decât acasă.

Pe acelaşi subiect

Vacanţe în străinătate: unde merg românii în concediu? Cele mai căutate destinaţii

Românii au cheltuit mai mult ca niciodată pe călătorii, potrivit datelor de la Banca Naţională. În 2019, an etalon pentru turismul local şi mondial deopotrivă, românii au lăsat în străinătate 5,3 miliarde euro. În 2020, în plină pandemie, abia dacă s-au cheltuit 2,6 miliarde euro, cele mai multe călătorii fiind cele absolut necesare şi de business. în 2021, s-a ajuns la 4,4 miliarde de euro. Anul trecut însă, românii au cheltuit în vacanţele din alte ţări mai mult decât în 2019, peste 7 miliarde de euro, cât 2020 şi 2021 la un loc. E adevărat însă că şi preţurile sunt mai mari.

"Printre ele mai căutate ţări în 2022 trebuie să amintesc Spania, Italia, Elveţia, Franţa. De asemenea, dacă am ales să ieşim din afara graniţelor Europei, mulţi turişti au ales Israel, Iordania şi ceva destinaţii mai îndepărtate, cum ar fi cele exotice", a declarat Cosmin Vasile, manager agenţie turism. În timp ce noi lăsăm miliarde în alte ţări, în România intră mult mai puţini bani. În 2022, ne-au vizitat 1,5 milioane de turişti, care au cheltuit sub un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Vacanţe în Grecia, Egipt şi Turcia. Aeroportul din România care anunţă noi curse charter pentru la vară