Antena Meniu Search
x

Video Vacanţele din ţară câştigă teren. De ce nu îşi mai fac românii concediul în străinătate

Preferințele românilor s-au schimbat după doi ani de pandemie. Cel mai recent studiu pe turism arată că anul acesta, românii renunță la vacanțele din strainătate în favoarea celor din țară.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 13:47

Vezi și

Cei care au participat la studiu au fost împărţiţi în preferinţe. Avem mare, munte, tratamente şi relaxare în staţiuni balneo, dar şi city-break-uri şi interesant este ca  majoritatea sunt de la noi din ţară pentru că, aproximativ jumătate dintre cei care vor merge in vacanță în această vară aleg destinații din România. 

Mai departe, revenim la destinaţii. Cei mai mulți intenționează să meargă în stațiunile de pe litoralul românesc. Căutate sunt şi Transilvania, Maramureș și Delta Dunării.

În ceea ce priveşte facilităţile, turiștii români se așteaptă ca agențiile să ofere sejururi de vară la prețuri accesibile, care să includă anulare gratuită și rezervare fără avans. De asemenea, ofertele trebuie să fie pentru toate buzunarele, iar utilizarea voucherelor de vacanță să fie extinsă. 

Iar în ceea ce priveşte bugetul alocat, cei mai mulţi spun ca au la dispoziţie între două şi trei mii de lei pentru vacanţa de vară, dar sunt şi cei care nu ar plăti mai mult de 1.500 de lei pentru un sejur. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Vacanţele din ţară câştigă teren. De ce nu îşi mai fac românii concediul în străinătate