Antena Meniu Search
x

Video Vârful Moldoveanu, cucerit de un grup de copii după o expediţie dificilă. "Cine a ajuns până aici e un învingător"

O vacanţă la înălţime. De asta au avut parte mai mulţi puşti alături de alpinista Alexandru Marcu. Împreună au reuşit să cucerească Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România, după o expediţie dificilă. În excursia de trei zile, copiii au învăţat să respecte muntele şi să-i aprecieze frumuseţea.  

de Laura Oană

la 29.07.2022, 22:14

Vezi și

"Bravo! Super!". Este momentul plin de satisfacţie în care micii exploratori îşi ating obiectivul. Au ajuns pe acoperişul României, unde au vrut să lase un mesaj. "Aţi văzut ce scrie? Cine a ajuns până aici e un învingător". Traseul a fost greu, mai ales în zona numită "La trei paşi de moarte". Ghid şi sprijin le-a fost alpinista Alexandra Marcu: "Bravo, Dani. Haide, haide! Haide, Vlad! Hai că poţi! Ai acolo o scară în dreapta, puteai să te foloseşti de ea. Foarte tari sunteţi, bravo!" 

Expediţie de 3 zile. Copiii au cucerit Vârful Moldoveanu

"O expediţie care a durat trei zile, o tură în care copilaşi cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani au avut de cărat rusacuri grele în spate, au mers de fapt cu casa în spate aşa cum spun ei, aşa că sacii de dormit, cortul, mâncarea şi toate hainele pentru cele trei zile au trebuit cărate în spate", povesteşte Alexandra Marcu, organizator expediţie.

La doar 9 ani, Ştefi a fost mezina grupului. Greutatea rucsacului de 2 kilograme a fost cea mai mare încercare a traseului pentru ea: "A fost greu, dar a fost frumos". Efortul a meritat din plin. Vremea bună le-a oferit privelişti superbe şi chiar şi puţină zăpadă de care s-a bucurat cel mai mult Masha, mascota expediţiei. Vârful Moldoveanu este situat în Munții Făgăraș, la 2.544 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Vârful Moldoveanu, cucerit de un grup de copii după o expediţie dificilă. "Cine a ajuns până aici e un învingător"