Antena Meniu Search
x

Video Un deceniu de Intact Media Academy. Viitorii jurnalişti descoperă secretele meseriei, la primele cursuri de prezentator TV de la începutul pandemiei

A sunat clopoţelul la Intact Media Academy! Astăzi s-a dat startul primelor cursuri de prezentator TV de la începutul pandemiei. Este momentul în care viitorii jurnalişti încep să afle secretele meseriei de la cei care fac asta zi de zi. Şcoala trustului Intact aniversează 10 ani de la debutul cursurilor, ani în care sute de cursanţi au trecut pragul redacţiei noastre. Sandra Stoicescu şi ceilalţi traineri se asigură că învăţăceii prind rapid bunul mers al lucrurilor.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 16:45

Vezi și

Teodor e unul dintre zecile de cursanți care astăzi au început școala ... viitoarei generații de jurnaliști. "Vreau să reuşesc să pot să transmit mesajele mele audienţei mele şi oamenilor de afaceri din România", îşi doreşte el. La 18 ani, Jeni e cea mai tânără elevă a Intact Media Academy: "Am vrut să văd ce se întâmplă în spatele camerelor, emoţia de aici, ce transmiţi oamenilor, ceea ce simţi". Oana se visează de mică în fața camerelor și în lumina reflectoarelor. "Sunt foarte entuziasmată să mă aflu aici. În acelaşi timp, nerăbdătoare să aflu despre viaţa şi tainele televiziunii", spune tânăra care se visează reporter, sau chiar prezentator. Și toți vor avea de la cine învăța meserie. La IMA, sunt traineri cu zeci de ani de experiență în presă.

Intact Media Academy, școala viitoarei generații de jurnaliști

"O să înveţe tot ce înseamnă munca de prezentator de televiziune, o să vă înveţe cum să se puna în valoare în faţa camerei şi cum să profite de acest unic prilej: practica în toate redacţiile trustului Intact", explică Sandra Stoicescu. "Trebuie să fie foarte bine documentaţi, apoi învăţăm împreună să fie creativi", adaugă Sabina Iosub. "O personalitate puternică va fi întotdeauna remarcată. Să nu copieze pe nimeni. Punctul 3: învăţăm că exerciţiul şi felul în care în fiecare zi dăm totul din nou duce la un produs excepţional."

"Tu nu citeşti nimic la meteo. Tu practic povesteşti, interpretezi, poţi să îţi arăţi personalitatea ta făcând glume la meteo, interacţionând cu prezentatorii. Să fii catchy, să fii mereu pregătit, să ai cuvintele la tine", este de părere Iuliana Pepene. Iar pentru ca prezentarea să fie cât mai plăcută, dicția tuturor va fi șlefuită. "Un antrenament foarte bun pentru antrenarea limbii, pronunţăm două consoane - L+R - şi rezultă ceva de genul: L R, LR, LR ... Poate să pară simplu, în timp e foarte eficient", spune Aurelian Ciocan.

Cursurile durează trei luni. Cine va trece de examenul final va putea fi angajat la una dintre redacțiile trustului Intact.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » TV » Un deceniu de Intact Media Academy. Viitorii jurnalişti descoperă secretele meseriei, la primele cursuri de prezentator TV de la începutul pandemiei