Antena Meniu Search
x

Lege și dezordine - campania Observator Antena 1 pentru o țară mai sigură

Ilegalităţi, incompetenţă, complicitate sau delăsare a unor autorităţi. Rețeta tragediei de la Crevedia care lasă în urmă doi morţi şi 56 de răniţi, mulţi în stare gravă.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 09:54

Ilegalităţi, incompetenţă, complicitate sau delăsare a unor autorităţi. Rețeta tragediei de la Crevedia care lasă în urmă doi morţi şi 56 de răniţi, mulţi în stare gravă. Staţia de încărcare cu gaz lichid era o bombă cu ceas - nu avea niciun un fel de aviz sau autorizaţie. Fusese închisă de pompieri în urmă cu trei ani.

Firma, care aparţine fiului primarului din Caracal, avea pompe neomologate pe care angajații firmei le foloseau ca să mute gaz dintr-o cisternă în alta. În plus, acestea aveau scurgeri. Locuinţele se aflau la mai puţin de 3 metri. În 2020 au fost anunţate şapte instituţii ale statului, printre care Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii sau Agenţia de Protecţie a Mediului. Ce s-a întâmplat cu aceste informaţii, nu se ştie.

Când unii sfidează legea şi alţii nu o aplică, România plătește cu sânge

De două zile, vorbim despre "bomba" de la Crevedia, care a scos la iveală nereguli fatale într-un sistem putred şi a generat un "breaking news" acoperit de Observator în mai multe ediţii speciale, începând cu cea de sâmbătă seară, precum şi într-o serie de poveşti ale oamenilor afectaţi de catastrofă. Dar sunt săptămâni întregi de când asistăm la un val continuu de violenţe, scandaluri, accidente şi abuz de stupefiante. În două cuvinte: "Lege şi Dezordine". Observator, Antena 1, a dat startul campaniei prin care cere o ţară mai sigură şi autorităţi capabile să ţină în frâu infractorii şi să îşi facă datoria fără excepţii.

Un alt astfel de exemplu este jandarmul devenit erou la Costineşti, după ce a pus la punct un grup de indivizi agresivi. Ionuţ Niţă, fost luptător în Legiunea Străină şi tată a trei copii și-a spus povestea în exclusivitate, la Observator, într-un interviu realizat de Andreea Filip şi Ionuţ Văduva.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă." - Ionuț Niță, jandarm

Lanţul slăbiciunilor statului trebuie rupt. Când infractorii fac legea, iar legile adevărate rămân doar pe hârtie, oricine poate deveni victimă. Dacă autorităţile nu îşi fac datoria de la un capăt la altul, suntem la un pas distanţă de încă o tragedie. Campania "Lege şi dezordine" cere o țară mai sigură pentru fiecare român.

Observator. Despre oameni. Ştirile aşa cum trebuie să fie!

Facebook Observator

Instagram Observator

TikTok Observator

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » TV » Lege și dezordine - campania Observator Antena 1 pentru o țară mai sigură