Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 16 martie 2022. Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul înscrierii la clasa pregătitoare

Știrile zilei, 16 martie 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.03.2022, 18:49

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 16 martie 2022

1) Poliţiştii din Ilfov au descoperit o adevărată fabrică de permise false. Opt bărbaţi au fost arestaţi, după ce au contrafăcut peste 11.000 de documente în ultimii 4 ani, de la permise auto, la asigurări şi diplome de BAC.

2) Contribuţia către pensiile private va creşte cu un punct procentual. Guvernul a decis ca măsura să intre în vigoare din 2024, fiind prevăzută în PNRR. Majorarea înseamnă mai puţini bani la fondul public de pensii.

3) Norul de praf saharian a produs primele neplăceri în vestul României. Picăturile încărcate cu nisip s-au depus pe maşini, dar şi pe hainele oamenilor. Cei cu afecţiuni respiratorii sunt sfătuiţi să nu se expună prea mult.

4) Armata rusă continuă să facă victime în rândul civililor ucraineni. La Cernihiv, trupele ruse au tras în oamenii care stăteau la coadă pentru pâine, susţine o publicaţie locală. Negocierile pentru pace au continuat şi azi.

5) Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul înscrierii la clasa pregătitoare. Noua metodologia a stârnit nemulţumirea asociaţiilor de părinţi şi de elevi, care avertizează că vizele de flotant vor duce la supraaglomerarea şcolilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Update » Știrile zilei, 16 martie 2022. Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul înscrierii la clasa pregătitoare