Antena Meniu Search
x

Video Nor de praf saharian peste România. Efectul va putea fi observat în toată țara

Norul de praf saharian, anunţat zilele trecute că va trece peste România, a produs primele neplăceri în Timişoara şi Reşiţa. Pentru că a şi plouat, nisipul fin s-a amestecat cu ploaia, iar o mâzgă roşiatică s-a aşternut peste tot. Şoferii au fost cei mai supăraţi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.03.2022, 13:40

Vezi și

Timișorenii s-au trezit, în această dimineață, cu mașinile pline de nisip, după valul de praf saharian care a acoperit oraşul. 

Șofer: O să se pună pe toate maşinile şi pe toate, o să fie mizerie mare.Pentru sănătate e foarte rău. Un inconvenient vizavi de îmbrăcăminte, de toate celelalte, de aceea purtăm şi glugă, unii umbrelă. Trebuie să mergi să speli maşina. Altfel nu se vede. Pe geamuri e murdar. Groaznic, pentru că nu se vede prin geamuri. O să merg s-o spăl, ce să fac.

Iar la Reșița, în câteva minute, tot ce se afla pe stradă a căpătat un aspect straniu. Praful este atât de fin, încât pare un strat de vopsea.

Șofer: Uitaţi pe geacă, am ieşit afară un pic, uitaţi geaca, e toată pete. Da, da, da, şi pe haine. Cu praf saharian a fost. S-a mai întâmplat? S-a mai întâmplat şi anul trecut o dată. Dar parcă nu a fost aşa de mult. Aşa de mult, nu. Niciodată.

Pe acelaşi subiect

Depunerile de praf saharian vor putea fi observate cel mai probabil în cursul zilei de azi în regiunile vestice iar spre finalul săptămânii probabil în jumătatea de vest a țării.

Silvia Barbu, director Centrul meteo Banat-Crişana: Precipitaţii vom mai avea în cursul zilei de astăzi şi în cursul nopţii, dar pe arii mai restrânse, după care vom scăpa de precipitaţii şi nici praful nu va mai fi vizibil.

În Germania și Europa centrală praful saharian a provocat neplăceri încă de ieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Nor de praf saharian peste România. Efectul va putea fi observat în toată țara