Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 25 mai 2022. Comisia Europeană vrea România în Schengen; Halep, în turul doi la Roland Garros

Știrile zilei, 25 mai 2022, prezentate de Oana Ormenişan.

Oana Ormenişan
de Oana Ormenişan

la 25.05.2022, 12:06

Oana Ormenişan îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Oana Ormenişan îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 25 mai 2022

1) Activitatea de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR se reia pentru o perioadă de aproximativ un an. Zborurile fuseseră suspendate în luna aprilie din cauza accidentelor tot mai dese.

2) Ungaria a declarat stare de urgență din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina. Decizia permite Guvernului condus de Viktor Orban să impună măsuri prin decret.

3) Comisia Europeană a prezentat raportul privind starea spațiului Schengen pentru 2022. Documentul invită Consiliul să accepte intrarea României, Bulgariei și Croației în Spațiul Schengen. 

4) Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Românca a câştigat turneul de Mare Șlem din Franța în 2018 şi a fost finalistă în 2014 şi 2017.

5) Guvernul dă primele semne că strânge cureaua şi a decis să suspende angajările la stat de la 1 iulie. Până atunci însă se fac angajări pe bandă rulantă în mai multe instituții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Update » Știrile zilei, 25 mai 2022. Comisia Europeană vrea România în Schengen; Halep, în turul doi la Roland Garros