Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 30 noiembrie 2022. România îi cere Ucrainei să declare oficial că "limba moldovenească nu există"

Știrile zilei, 30 noiembrie 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 21:29

Alessandra Stoicescu
Alessandra Stoicescu

Știrile zilei, 30 noiembrie 2022

1) România îi cere Ucrainei să declare oficial că "limba moldovenească nu există". Discuţia a avut loc în cadrul unei întâlniri între miniştrii de Externe ai celor două ţări.

2) Aderarea României la Schengen este primul punct pe ordinea de zi în Consiliul JAI din 8 decembrie. Până atunci, ţara noastră va trebui să convingă Austria şi Olanda să ofere un vot pozitiv.

3) Salariile unora dintre bugetari vor creşte cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Printre cei care se vor bucura de măriri se numără poliţiştii, profesorii şi angajaţii din sănătate.

4) Un şofer din Constanţa a uitat să tragă frâna de mână şi s-a trezit cu maşina în lac. Bărbatul a refuzat ajutorul pompierilor şi le-a transmis că va chema o firmă de tractare pentru a-şi recupera autoturismul.

5) Guvernul Viktor Orban este pe cale să primească cea mai grea lovitura de la Uniunea Europeană. Fonduri de peste 13 miliarde de euro au fost blocate momentan, din cauza lipsei reformelor promise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Update » Știrile zilei, 30 noiembrie 2022. România îi cere Ucrainei să declare oficial că "limba moldovenească nu există"