Antena Meniu Search
x

Ce putem face în cazul în care pierdem telefoanele sau ne sunt furate? Google vine cu soluția

Telefoanele sunt accesorii de care am devenit dependenţi. Ce putem face în cazul în care le pierdem sau ne sunt furate aflaţi la rubrica USE IT.

de Liviu Redeleanu

la 29.06.2021, 09:33

Vezi și

Începem cu întrebarea: lucrează Google la o versiune Android îmbunătăţită a reţelei Apple Find My Device? Nu ştim cu siguranţă, întrucât gigantul tehnologic nu a confirmat zvonurile. Sau mai bine zis nu încă. Dar specialiştii au descoperit că cel mai recent pachet de aplicaţii de la Android sugerează o actualizare importantă în acest sens şi anume că Google ar putea facilita localizarea tuturor dispozitivelor rătăcite.

Fie că sunt online sau offline. Chiar dacă la prima vedere ar putea părea un ajutor bine-venit, ideea că o companie atât de mare precum Google poate avea atât de multă putere reprezintă în sine un motiv de îngrijorare. 

În prezent, în toată lumea, există peste 3 miliarde de dispozitive Android active. CG1 Iar cota de piaţă a sistemului de operare de la Google este de peste 70%, mai mult decât dublă faţă de sistemul iOS al celor de la Apple. 

Sunt semne că Google îşi propune să folosească avantajul aceastei uriaşe baze de utilizatori pe care o are pentru a îmbunătăţi serviciul Find my Device, facilitând astfel localizarea tuturor dispozitivelor rătăcite. Dar pentru asta ia notiţe de la compania din Cupertino, prima care şi-a îmbunătăţit reţeaua în acest sens. 

Funcţia Find my Device nu este o noutate nici pentru Google, însă la fel ca versiunea anterioară a celor de la Apple, are un domeniu foarte limitat în prezent: poate găsi numai dispozitive conectate la conturi Google şi funcţionează numai dacă device-ul pierdut are o conexiune la internet şi nu a fost formatat. 

Dacă zvnourile acestui proiect se vor concretiza, asta înseamnă că fiecare dispozitiv Android ar permite localizarea altor gadget-uri cu acelaşi sistem de operare, indiferent dacă acesta a fost adus la setările din fabrică între timp. 

Chiar dacă Apple a reuşit să pară mai inovator, introducând în permieră această caracteristică, adevărul e că tehnologia poate fi considerată mult prea intruzivă. Mai ales că activitatea de urmărire poate fi uşor folosită şi în alte scopuri. La Apple controversele nu au fost foarte mari, însă în mâinile celor de la Google e foarte posibil ca tehnologia să ridice câteva steaguri roşii cu privire la confidenţialitatea datelor. Vorbim totuşi de un gigant tehnologic cu poziţie dominantă pe piaţă. 

Acum să presupunem că nu vrei să fii găsit şi îţi închizi telefonul mobil. Sau poate vrei să îţi iei o zi sabatică, eşti ultra precaut şi îţi formatezi telefonul pentru a nu fi gasit – ghici ce? Google tot ar face-o. 

Este totuşi prea devreme să judecăm o astfel de funcţionalitate, mai ales că Google nu a confirmat încă. Nu este însă prea devreme ca posesorii de Android să se impace cu ideea că odată cu noua actualizare nu vor putea dispărea complet din ochii Google. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » UseIT » Ce putem face în cazul în care pierdem telefoanele sau ne sunt furate? Google vine cu soluția